Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príprava pred MS vrcholí. Slováci sú negatívni, môžu trénovať

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa po štvordňovej izolácii môžu zapojiť do tréningového procesu v edmontonskej "bubline".

18.12.2020 21:56
juniori MS 2021 Foto:
Logo juniorských MS 2021 v hokeji.
debata

Zelenú im dali viacnásobné negatívne výsledky PCR testov na koronavírus u všetkých 40 členov výpravy, ktorá sa v metropole Alberty pripravuje na nadchádzajúce juniorské MS. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Z viac ako dvetisíc testov, ktoré zdravotnícki pracovníci od 13. decembra v „bubline“ vykonali, bolo zatiaľ 10 pozitívnych. Osem z toho v tíme Nemecka, súpera SR v základnej A-skupine MS, ďalšie dva pozitívne prípady sa vyskytli v realizačnom tíme Švédska.

Medicínsky tím organizátorov podujatia, pozostávajúci z piatich kanadských a medzinárodných lekárskych expertov, po konzultácii s poprednou zdravotníckou inštitúciou AHS v provincii Alberta predĺžil karanténu pozitívne testovaným výpravám.

Nemecká musí zostať v izolácii do 24. decembra, švédska do 21. decembra. Výnimku majú hráči a členovia realizačných tímov, ktorí v nedávnom čase prekonali ochorenie COVID-19 a nie sú infekčnou hrozbou pre ostatných.

Z vyššie uvedených dôvodov upravia organizátori šampionátu aj program prípravných zápasov. Slovenskej juniorskej reprezentácie sa zmeny nedotknú. Naďalej platí, že 22. decembra o 3.30 SEČ nastúpi proti Rusku a 23. decembra o 20.00 SEČ proti Rakúsku.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v oficiálnom komuniké ďalej uviedla, že okrem švédskej a nemeckej výpravy mali ďalší účastníci „bubliny“ negatívne výsledky. Testovanie bude naďalej realizované na dennej báze.

debata chyba