Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranil spoluhráča, teraz sa kajá. Je mi to ľúto, vraví Čajkovič

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič si uvedomuje svoje zlyhanie, ktoré ho stálo účasť na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta do 20 rokov v kanadskom Edmontone.

11.12.2020 15:35
ČR SR Třinec hokej MS20 A-sk. Slovensko Kazachstan Foto: ,
Maxim Čajkovič (SR) a Kazach Madi Dichanbek v zápase základnej A- skupiny MS hokejistov do 20 rokov Slovensko - Kazachstan.
debata (1)

Devätnásťročný strelecky disponovaný útočník mal byť jedným z lídrov Slovákov na svetovom šampionáte, ale keďže v modelovanom zápase reprezentantov počas nedávnej prípravy vo Zvolene zranil spoluhráča Samuela Krajča, vedenie slovenského tímu posúdilo jeho tvrdý zákrok ako porušenie športových a ľudských hodnôt a vylúčilo ho z reprezentácie.

„Je mi ľúto, čo sa stalo. Veľmi ma mrzí Samove zranenie aj to, že on a ani ja nepôjdeme na majstrovstvá sveta,“ uviedol Maxim Čajkovič vo vyhlásení, ktoré médiám poskytol manažér pre rozvoj hráčov Igor Bielčík.

"Som hráč, ktorý ide do každého zápasu a súboja s enormným nasadením a rovnako to bolo aj v tomto modelovanom zápase. Daný moment som si stokrát prehral v hlave a aj napriek tomu, že tam nebola žiadna snaha o nebezpečný zákrok, mal som možno ubrať, prípadne zvoliť iné riešenie.

Samovi som sa ospravedlnil a zároveň som mal možnosť môj pobyt v ‚bubline‘ a prípravu na MS prebrať aj s vedením SZĽH. Ospravedlnil som sa za moje správanie na ľade a myslím to úprimne," pokračoval Čajkovič.

Talentovaný útočník zdupľoval, ako ho mrzí zranenie spoluhráča aj fakt, že príde o vrchol reprezentačnej sezóny v Kanade.

„Vyradenie z nominácie pred MS je pre mňa veľmi citlivá záležitosť a je to veľké ponaučenie do budúcnosti. Chlapcom budem držať palce počas celých majstrovstiev sveta. Ďalej sa už k tejto udalosti nechcem verejne vyjadrovať,“ dodal Čajkovič vo vyhlásení.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Čajkovič