Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci si vydýchli, môžu odletieť na MS. Straty však rátajú Kanaďania

Zatiaľ čo v tímoch súperov slovenských hokejistov na blížiacich sa MS do 20 rokov v kanadskom Edmontone (25. 12. - 5. 1. 2021) šarapatí koronavírus a Nemci, Švajčiari či Kanaďania už počítajú prvé straty, zverenci Róberta Petrovického prešli aj po štvrtý raz testovaním s výlučne negatívnymi výsledkami.

10.12.2020 18:05
HOKEJ MS Slovensko Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Znamená to, že hokejisti aj členovia realizačného tímu, ktorí sa aktuálne nachádzajú v izolovanom kempe slovenskej národného tímu do 20 rokov vo Zvolene, môžu 13. decembra odletieť do dejiska juniorského šampionátu v Edmontone.

Doma zostane iba päť hráčov, ktorí neprejdú redukciou kádra.

"V bubline sme absolvovali dovedna štyri testovania. Prvé ešte 30. novembra pred nástupom do kempu, ďalšie tri každý druhý deň medzi 6. a 10. decembrom. S radosťou môžem konštatovať, že všetky vykonané testy boli negatívne.

Znamená to, že hráči a členovia realizačného tímu, ktorí v deň odletu nebudú vykazovať žiadne príznaky ochorenia, splnili jednu z najdôležitejších podmienok kanadských organizátorov v kooperácii s Medzinárodnou hokejovou federáciou a môžu nastúpiť na palubu lietadla do Edmontonu,“ informoval manažér juniorskej reprezentácie Tomáš Pšenka, cituje ho oficiálny web SZĽH.

Výsledky z predmetných troch testovaní medzi 6. do 10. decembrom museli byť digitálne zaznamenávané. Okrem toho boli hráči povinní dva až trikrát denne vypĺňať dotazník v špecializovanej aplikácii, do ktorej sa registroval každý potenciálny účastník majstrovstiev sve­ta.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odletí do Edmontonu 13. decembra. Jej výprava môže byť maximálne 40-členná. Skladať sa bude z tridsiatich hokejistov (dvadsiatich šiestich korčuliarov a štyroch brankárov) a desiatich členov realizačného tímu.

Súčasný 35-členný káder v tzv. bubline musia tréneri zredukovať ešte o päť mien. Učinia tak v sobotu 12. decembra. Následne, tesne pred začiatkom turnaja v Edmontone, uzavrú súpisku, na ktorej bude 25 hráčskych kolónok.

Posledná redukcia kádra sa udeje priamo v kanadskej tzv. bubline. Na Vianoce ju opustí ešte päť hokejistov.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Kanaďania bez pätice

Obrancovia Matthew Robertson, Mason Millman a Daemon Hunt a útočníci Ridly Greig a Xavier Simoneau nepomôžu kanadskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov na domácom ľade. Všetci mali pozitívny test na koronavírus, informoval o tom portál sportsnet.ca.

Viceprezident kanadského národného tímu Scott Salmond netajil sklamanie: „Toto nie je hokejové rozhodnutie, toto je rozhodnutie založené na zdravotných protokoloch pre návrat do hry. Cítim sa aj za chlapcov mizerne.“

Podľa reglementu IIHF každý hráč, tréner alebo podporný personál, ktorý mal po 29. novembri pozitívne testy na vírus, nie je oprávnený vstúpiť do „bubliny“ v Edmontone. Všetky tímy musia tento týždeň trénovať v izolácii, testovať sa musia trikrát počas siedmich dní.

Po príchode do Edmontonu čaká všetky tímy päťdňová karanténa s denným testovaním. Kanada sa MS predstaví v základnej A-skupine spolu so Slovenskom, Fínskom, Švajčiarskom a Nemeckom. V B-skupine si zmerajú sily juniori z Ruska, Švédska, USA, Česka a nováčik z Rakúska.

Problémy s koronavírusom trápia aj Švédov a Nemcov. Nemecko, bude bez útočníkov Lukasa Reichela, Morizta Seidera a Nina Kindera, Švédi sa musia zaobísť bez Williama Eklunda, Karla Henrikssona, Williama Wallindera a Albina Grewea. Pozitívne testy mali aj švédsky tréner Tomas Monten, jeho asistent Anders Lundberg a videoanalytik.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #slovenskí hokejisti do 20 rokov #kanadskí hokejisti do 20 rokov