Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajkovič doňho vrazil zozadu a bez puku. Krajč prišiel o šampionát

Útočník Dukly Trenčín Samuel Krajč už nebude bojovať o miestenku na hokejové MS hráčov do 20 rokov v Kanade.

06.12.2020 07:40 , aktualizované: 11:11
ČR SR Třinec hokej MS20 A-sk. Slovensko Kazachstan Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Róbert Petrovický dáva pokyny zverencom na archívnej snímke.
debata (25)

Pre zdravotné komplikácie musel predčasne opustiť kemp slovenskej reprezentácie vo Zvolene, informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

"V piatok večer po prvom prípravnom dueli medzi reprezentantmi zamieril do nemocnice.

Do bubliny sa vzhľadom na zranenie i prísne opatrenia nemôže vrátiť, čo znamená, že prišiel o možnosť bojovať o účasť na svetovom šampionáte juniorov v Kanade," uviedol portál hockeyslovaki­a.sk.

Vedenie tímu v piatok večer vylúčilo pre hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt z prípravy na juniorské MS útočníka Maxima Čajkoviča.

„V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti,“ uviedol realizačný tím juniorskej reprezentácie.

„Mrzí ma, čo sa stalo. Uvedomujem si, že moje správanie nebolo vhodné a nesiem zaň následky. Rozhodnutie realizačného tímu rešpektujem,“ reagoval Čajkovič.

"Neviem, v akej situácii to bolo, nebol som pri tom, ale dostal nejaký náraz do hlavy a odišiel z kempu s podozrením na otras mozgu. Reprezentačný lekár mu nariadil kľudový režim. Vystúpil z bubliny, takže sa tam už nemôže vrátiť.

Predbežné informácie hovoria o tom, že by to nemalo byť až také vážne a v priebehu budúceho týždňa by sa mohol zapojiť do tréningového procesu. Samozrejme, podľa jeho pocitov," povedal pre Góly – body – sekundy RTVS tréner Dukly Trenčín Ján Pardavý.

Či situácia Krajča súvisí s tvrdosťou Čajkoviča, zväz nepotvrdil.

Podľa informácií Nového Času Krajča Čajkovič fauloval bez puku odzadu a trenčianskeho útočníka museli previezť do nemocnice. Už je v domácom liečení.

"Mám otras mozgu, ešte ma bolí hlava,“ povedal Krajč pre spomínaný zdroj. Na zákrok si pamätá. "Maxim do mňa vrazil zozadu a bez puku. Vôbec som ho nevidel,“ dodal.

„Ďakujem, ale nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ reagoval Čajkovič.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Maxim Čajkovič #Samuel Krajč