Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najväčší slovenský talent nepôjde na MS. Dostal padáka za správanie

Útočník Maxim Čajkovič nebude reprezentovať Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v Kanade.

04.12.2020 20:54
Maxim Čajkovič Foto:
Maxim Čajkovič.
debata (24)

Útočník Maxim Čajkovič nebude reprezentovať Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v Kanade. Vedenie tímu ho pre hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt vylúčilo z prípravy na juniorský šampionát. V piatok večer preto opustil kemp národného tímu vo Zvolene, informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) hockeyslovakia.sk.

"Celý realizačný tím sa jednohlasne uzniesol, že správanie Maxima Čajkoviča nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú od predsezónneho obdobia nastavené trénermi a hráčmi vrátane neho.

V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti.

Realizačný tím sa zhodol, že takéto správanie hráčov nebude tolerovať. Maxima Čajkoviča preto vylúčil z prípravy na majstrovstvá sveta," uviedol v stanovisku realizačný tím juniorskej reprezentácie.

V spomínanom prípravnom dueli dal Čajkovič dva góly „bieleho“ tímu, ktorý prehral s „modrými“ 3:5.

„Mrzí ma, čo sa stalo. Uvedomujem si, že moje správanie nebolo vhodné a nesiem zaň následky. Rozhodnutie realizačného tímu rešpektujem,“ povedal v reakcii Čajkovič.

Ten je kmeňový hráč tímu Val-d'Or Foreurs z kanadskej juniorskej QMJHL, ktorý pred štartom zámorskej sezóny hosťuje v tíme medzinárodnej IHL iClinic Bratislava Capitals.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Čajkovič