Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známe mená. Slovenske nádeje povedú aj majstri sveta z Göteborgu

Róbert Petrovický bude aj v sezóne 2020/2021 trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. V stredu popoludní o tom informoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatana na zväzovom webe.

17.06.2020 16:48
Craig Ramsay, Róbert Petrovický, Vladimír Országh Foto: ,
Tréner Craig Ramsay (v strede) a jeho asistenti Róbert Petrovický (vľavo) a Vladimír Országh počas zápasu s Bielorusmi.
debata

Výber chlapcov do 18 rokov naďalej povedie Ivan Feneš, hráčov do 17 rokov bude mať pod patronátom Roman Sýkora a tím do 16 rokov bude mať hlavného trénera Jerguša Baču.

Vrcholom juniorského výberu bude v novej sezóne svetový šampionát na prelome kalendárnych rokov, hostiť ho budú kanadské mestá Edmonton a Red Deer. Prvý tréningový kemp tímu do 20 rokov je na programe už koncom júna v Námestove. V predchádzajúcom ročníku bol konzultantom tímu Róbert Döme, v tom ďalšom túto pozíciu bude zastávať aj Martin Dendis.

"Robo Döme aj Martin Dendis sú šikovní tréneri pôsobiaci v zahraničí. Ak im klubové povinnosti dovolia a budú mať chuť a čas prísť na sústredenia našich reprezentácií, tréneri majú zelenú na to, aby sa s nimi dohodli a využili ich služby,“ uviedol Šatan.

Slovenská reprezentácia do 18 rokov neabsolvovala v marci turnaj A-skupiny I. divízie MS v Spišskej Novej Vsi, organizáciu podujatia stopla pandémia koronavírusu. Šancu na návrat medzi elitu dostanú slovenskí mladíci o rok a pravdepodobne v Spišskej Novej Vsi.

SZĽH totiž prejavil záujem zorganizovať šampionát tejto vekovej kategórie aj v budúcom roku. "Projekt osemnástky bude fungovať ďalej tak, ako bol nastavený. V pozícii hlavného trénera ho povedie Ivan Feneš s asistentmi Tiborom Tartaľom a Borisom Žabkom,“ informoval Šatan.

Infoboxík v článku

*Prehľad trénerov reprezentácií mládeže v sezóne 2020/2021 (zdroj SZĽH):**
SR „20“: Róbert Petrovický (hlavný tréner), Martin Štrbák, Viliam Čacho (asistenti trénera), Rastislav Staňa (tréner brankárov)
SR „18“: Ivan Feneš (hlavný tréner), Tibor Tartaľ, Boris Žabka (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov)
SR „17“: Roman Sýkora (hlavný tréner), Marcel Šimurda, Rasťo Paľov (asistenti trénera), Jozef Urdák (tréner brankárov)
SR „16“: Jerguš Bača (hlavný tréner), Michal Dostál, Ivan Králik (asistenti trénera), Maximilián Bača (tréner brankárov) SR „15“: Róbert Rehák (hlavný tréner), Ladislav Karafa, Michal Hreus (asistenti trénera), Michal Zemančík (tréner brankárov)
SR „18“ ženy: Peter Kúdelka (hlavný tréner), Barbora Kežmarská (asistentka trénera), Ján Cpin (tréner brankárov)
SR „16“ ženy: Gabriela Sabolová (hlavná trénerka), Tomáš Segíň (asistent trénera), Monika Kvaková (trénerka brankárok)

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Petrovický