Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci vyzývajú Čechov na súboj v štedrosti. Kto si kúpi viac lístkov?

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) pripravil v spolupráci s Českým zväzom ľadového hokeja (ČSLH) prvý reprezentačný duel fanúšikov.

11.05.2020 17:22
Slovensko, Česko, fanúšikovia Foto: ,
Slovenskí a českí fanúšikovia.
debata

Jeho súčasťou budú aj známe hokejové tváre oboch krajín, ktoré si zmerajú sily v atraktívnych fyzických, vedomostných či interaktívnych výzvach aj v e-hokeji. Informoval portál hockeyslovakia.sk.

Súboj fanúšikov odštartoval v pondelok 11. mája popoludní spustením predaja simulovaných vstupeniek v sieti Ticketportal na virtuálny vzájomný zápas Slovenska proti Česku a vyvrcholí v nedeľu 24. mája. Vyhrá ten tábor, ktorý si nakúpi viac vstupeniek. Cena jedného lístka je 1,99 eur, v Česku 55 Kč.

Na slovenskej strane je možné zakúpiť si aj VIP vstupenku v hodnote 18 eur, za ktorú dostane fanúšik automaticky kartón piva Pilsner Urquell a hokejový multipack. Počet VIP vstupeniek je obmedzený na 20.

Podujatie má dobročinný rozmer. Výťažok zo zisku z predaja virtuálnych vstupeniek poputuje na podporu mladých hokejistov zo sociálne slabších rodín.

Vyhrá ten fanúšikovský tábor, ktorému sa podarí čo najviac zaplniť či vypredať virtuálnu Arénu Guta Staršieho s kapacitou 10-tisíc miest, respektíve viac takýchto arén, pomenovaných po legendárnej trénerskej dvojici Karel Gut – Ján Starší.

Virtuálny súboj fanúšikov je na Slovensku novinka. „A zároveň veľká výzva. Keďže pandémia koronavírusu nás pripravila o pravé hokejové emócie v najočakávanejšej fáze sezóny, rozhodli sme sa oživiť ich inou cestou. Spojili sme sa s českou stranou, s ktorou by sme sa stretli aj v skupinovej fáze MS, a spoločne pripravili zaujímavý formát vzájomného virtuálneho duelu fanúšikov. Verím, že zaujmeme hokejovú komunitu v oboch krajinách a vo fanúšikoch prebudíme zdravú rivalitu, ktorá by dozaista sprevádzala náš vzájomný zápas na MS v Lausanne,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Predaj vstupeniek bude prebiehať do nedele 24. mája, keď malo byť na programe finále tohtoročných majstrovstiev sveta vo Švajčiarsku. Vyvrcholí živým prenosom v štúdiu, ktoré bude na slovenskej strane moderovať Slavo Jurko. Na prenose, rozdelenom do troch tretín po 20 minút, sa zúčastnia aj súčasní renomovaní hokejisti z oboch strán.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #koronavírus