Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS osemnástok v Spišskej zrušili. Na rade je seniorský šampionát?

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušila v piatok turnaj A-skupiny prvej divízie majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi. Mal sa uskutočniť od 13. do 19. apríla. Dôvodom je pandémia koronavírusu. IIHF zrušila všetky turnaje tejto vekovej kategórie, vrátane MS elitnej kategórie v amerických mestách Plymouth a Ann Arbor.

13.03.2020 15:53 , aktualizované: 16:29
Kanada SR Hokej 18 Hlinka Gretzky Cup A... Foto: ,
Slovenskí hokejisti do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup-e.
debata

„Mrzí nás, že sa tento rok hokejový šampionát hráčov do 18 rokov na Slovensku neuskutoční. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Európe i vo svete je ale rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie pochopiteľné. Zdravie hráčov i divákov je prvoradé,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan pre oficiálnu stránku zväzu.

Na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi sa mali okrem domácej reprezentácie predstaviť i výbery najlepších hráčov do 18 rokov z Kazachstanu, Nórska, Dánska, Francúzska a Japonska. Predaj vstupeniek na jednotlivé zápasy odštartoval Organizačný výbor šampionátu pred mesiacom.

Diváci sa o svoje peniaze za zakúpené lístky báť nemusia. "V spolupráci s predajcom vstupeniek, spoločnosťou predpredaj.sk, budeme v krátkom čase držiteľov zakúpených vstupeniek informovať o spôsobe vrátenia peňazí,“ povedala riaditeľka Organizačného výboru MS U18 Aneta Büdi.

Vzniknutá situácia mrzí i primátora hostiteľského mesta Pavla Bečarika: "Na tento športový sviatok sme sa veľmi tešili. Prípravy bežia už niekoľko mesiacov. Situácia v Európe je ale vážna a iné rozhodnutie, ako zrušiť celý turnaj, sme ani neočakávali.

Veríme, že vďaka skvelej spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja sa nám podobné podujatie podarí dotiahnuť do nášho mesta i v budúcnosti.“

O osude májových MS mužov vo Švajčiarsku i ďalších šampionátoch má Rada IIHF prostredníctvom konferenčných hovorov rozhodnúť na budúci týždeň v utorok, informovala mdzinárodná federácia na svojej webstránke.

Národné referenčné centrum v Bratislave potvrdilo v piatok deväť nových pozitívnych vzoriek nového koronavírusu. Spolu je tak na Slovensku už 30 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov #koronavírus #MS hráčov do 18 rokov