Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice sa pripravujú na boje o ZOH. Definitíva však stále nepadla

V prípade dejiska augustovej kvalifikácie slovenskej mužskej hokejovej reprezentácie o postup na ZOH 2022 do Pekingu stále nepadla definitíva.

04.02.2020 18:00
Steel Aréna Foto: ,
Steel Aréna v Košiciach.
debata (3)

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa už od jesene rozhoduje medzi Košicami a Bratislavou. „Proces výberu stále prebieha,“ informoval zväzový hovorca Peter Jánošík.

Podľa primátora Košíc Jaroslava Polačeka sa však mesto pripravuje aj na organizáciu tohto podujatia.

„Košice sú športové mesto a aj na tento rok máme naplánované viaceré atraktívne podujatia ako sú majstrovská Európy v malom futbale alebo hokejová kvalifikácia na ZOH,“ uviedol Polaček pri príležitosti prezentácie Košíc ako dejiska augustových MS veteránov v orientačnom behu.

Košice ponúkajú na uskutočnenie turnaja Steel Arénu, Bratislava zase Zimný štadión Ondreja Nepelu. V oboch halách sa v máji 2019 konali hokejové majstrovstvá sveta a Slováci odohrali všetky svoje súboje na východe republiky.

Súpermi Slovákov v boji o jednu miestenku na olympijskom turnaji v Číne budú výbery Bieloruska, Rakúska a najhorší tím v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) postupujúci z februárového 3. kvalifikač­ného kola.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Peking 2022