Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Spiši o návrat medzi elitu. Šatan: Náš cieľ nemôže byť nižší

Slovensko nezostalo dlho bez majstrovstiev sveta v hokeji. Na minuloročný šampionát elitnej kategórie seniorov v Košiciach a Bratislave nadviažu v aprílovom termíne majstrovstvá sveta do 18 rokov nižšej I. divízie. Jej A-skupinu odohrajú v dňoch 13. - 19. apríla 2020 v Spišskej Novej Vsi za účasti Dánska, Francúzska, Japonska, Kazachstanu, Nórska a domáceho Slovenska.

13.01.2020 13:10
Miroslav Šatan. Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata

Úvodný súboj odohrajú Slováci na Veľkonočný pondelok 13. apríla proti Japoncom. V tomto, ale aj v zostávajúcich štyroch súbojoch, budú mať zverenci trénera Ivana Feneša jediný cieľ – opätovný postup medzi elitu.

Keďže sa hrá systémom každý s každým bez vyraďovacej časti a do najvyššej divízie MS postúpi len víťaz, každý zápas bude mimoriadne dôležitý.

Zľava prezident SZĽH Miroslav Šatan, predseda... Foto: TASR, Milan Kapusta
Šatan, Zľava prezident SZĽH Miroslav Šatan, predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka a riaditeľka Organizačného výboru MS18 Aneta Büdi.

"Náš cieľ nemôže byť o nič nižší ako návrat medzi svetovú elitu. Chlapci budú mať výhodu domáceho prostredia a veríme, že ich fanúšikovia na Spiši podporia aj peknými návštevami na zápasoch.

Tréner Ivan Feneš a jeho asistenti Tibor Tartaľ a Boris Žabka majú plnú dôveru SZĽH, rovnako ako celý ich realizačný tím," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan. Na otázku, či bolo náročné dostať tento šampionát na Slovensko, Šatan odpovedal:

"Ani nie. Nemôžem povedať, že by sme museli tvrdo zápasiť o organizovanie týchto majstrovstiev sveta. IIHF má pozitívne skúsenosti so Slovenskom ako organizátorom z minulosti a myslím si, že nám to veľmi ochotne pridelili.

Samozrejme, nevyhneme sa úlohe favorita. Je to zaväzujúce, na postup bude zrejme treba vyhrať každý zápas. Verím, že sa s tým naši chlapci z projektu do 18 rokov vyrovnajú a na konci sezóny budú v dobrej forme."

Riaditeľka organizačného výboru Aneta Büdi uviedla, že celodenné lístky na všetky tri zápasy sa začnú predávať 10. februára a ich cena bude 12 eur. V Spišskej Novej Vsi odohrajú počas piatich zápasových dní dovedna 15 zápasov.

"Budeme predávať iba celodenné lístky, tento formát sa nám osvedčil. Preto sme sa tak rozhodli. Očakávame, že záujem divákov bude vysoký, keď ide o zápasy slovenskej reprezentácie. Domáce mužstvo bude hrať svoje zápasy každý deň o 19.00 h, teda vo večernom čase.

Pracujeme na tom, aby z podujatia boli odvysielané aj priame prenosy," skonštatovala Aneta Büdi. Doplnila aj presný zápasový program Slovákov na Spiši.

„Po úvodnom súboji s Japonskom sa na druhý deň stretneme s Nórskom. Vo štvrtok 16. apríla nastúpia Slováci proti Francúzsku, v piatok proti Dánsku a turnaj zakončia v nedeľu 19. apríla záverečným zápasom proti Kazachstanu.“

Riaditeľ správy telovýchovných zariadení (STEZ) mesta Spišská Nová Ves Vladimír Hovaňák tvrdí, že do Veľkej noci budú na toto svetové podujatie perfektne pripravení:

"Štadión ešte čaká maľovanie a drobné opravy, vymieňame podlahovinu na striedačkách a v šatniach. Všetky technológie kontrolujeme a pripravujeme na bezproblémový priebeh šampionátu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #slovenskí hokejisti do 18 rokov