Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme nedôslední, zlyhávame v detailoch

Medzi novinárov prišiel so sklopeným zrakom, bez úsmevu - vo vnútri plný sklamania, možno i hnevu. Martina Faška-Rudáša (19) zaradili po zápase s Kanadou medzi trojicu najlepších Slovákov na majstrovstvách sveta. Po jednoznačnej prehre a rozpačitej rozlúčke s turnajom to však bola pre nádejného útočníka veľmi slabá náplasť.

02.01.2020 20:17
Martin Faško-Rudáš Foto: ,
Zahrali sme si proti chalanom, ktorí už sú jednou nohou v NHL. To nám dá veľa do hokejového života, vraví Martin Faško-Rudáš.
debata (2)

„Podstatne väčšiu radosť by som mal z tímového úspechu, ten sme však nedosiahli,“ vravel hráč tímu Everett Silvertips zo zámorskej Western Hockey League.

S akými pocitmi opúšťate Ostravu?

To je jasné – nemáme za sebou dobrý turnaj. Pozrime sa na to takto: prehrali sme príliš veľa zápasov, inkasovali sme príliš veľa gólov, málo sme ich strelili. S tým jednoducho nemôžeme byť spokojní.

VIDEO. Čajkovič: Nepredviedli sme to, na čo sme mali. Všetci boli od nás lepší.
Video

Kde hľadať dôvody neúspechu?

Unikali nám úvody zápasov. V budúcnosti sa na ne musíme viac sústrediť. Práve v tejto časti hry sme často prišli o šancu na lepší výsledok. Taktiež nás trápila disciplína – to veru nebola naša silná stránka. Doplácali sme tiež na nedôslednosť, unikali nám mnohé detaily. Verím, že v ďalších rokoch sa v tomto všetkom zlepšíme a dosiahneme o čosi lepšie výsledky.

Nájdete na vystúpení Slovákov na šampionáte aj čosi pozitívne?

Cenné sú najmä skúsenosti, ktoré sme tu nazbierali. Všetci sme si mohli zahrať proti výnimočným hokejistom, budúcim draftovým jednotkám, chalanom, ktorí už sú jednou nohou v NHL. To všetko nám dá veľa do hokejového života. Teraz je však na každom z nás, aby sa od toho odrazil. Nesmieme sa uspokojiť s tým, že máme za sebou majstrovstvá sveta. Musíme naďalej drieť a pokúsiť sa o to, aby sme v kariérach niečo dosiahli.

Slováci vo štvrťfinále MS prehrali s Kanadou Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Potýčka Borisa Česáneka (6) a Alexisa Lafreniera.

Pozitívom bola aj prvá tretina zápasu s Kanadou. Súhlasíte?

Áno, mali sme v nej niekoľko gólových šancí, z ktorých sme mohli skórovať. V prvej časti sme hrali dobre, na čom sme mohli stavať. V druhej tretine sme sa však dopustili rovnakých chýb, aké sme robili počas zápasov v základnej skupine. Navyše, príliš často sme sa nechávali vylučovať, čo taký silný tím, aký má Kanada, skrátka využije.

K dispozícii ste mali päťminútovú presilovú hru. Ako veľmi mrzí, keď ju mužstvo nevyužije?

V nej sme mali jednoznačne skórovať, čo sa nestalo. Naopak, Kanada následne dostala možnosť dvojminútovej presilovky, dočkala sa gólu. Napriek tomu sme prvú tretinu ešte ako-tak dohrali, ale potom už bolo s pribúdajúcimi chybami ťažké držať krok s veľkým favoritom.

V čom boli najväčšie rozdiely medzi vami a Kanaďanmi?

Najviac sa prejavili v druhej tretine. Kanaďania akoby prepli na vyšší stupeň. Prekorčuľovali nás, nastrieľali nám štyri góly a bolo po zápase. Ukázali, kto je jednoznačne lepší.

Záverečná tretina priniesla – podobne ako prvá – o čosi vyrovnanejší priebeh…

Napriek tomu neviem, či by som ju označil za pozitívnu. V tom čase už Kanada jednoznačne viedla, možno sa aj trochu uspokojila. Nám nezostávalo nič iné, len hrať to, na čo momentálne máme.

Z turnaja si odnášate cenu pre jedného z troch najlepších Slovákov na turnaji. Je to aspoň drobná náplasť na sklamanie?

Ťažko sa mi na to odpovedá. Nerád hodnotím samého seba. Väčšiu radosť by som mal z tímového úspechu ako z tohto individuálneho ocenenia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS hokejistov do 20 rokov #Martin Faško-Rudáš