Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvá výhra na domácich MS. Slovenky živia šancu na postup

Slovenské hokejistky do 18 rokov zvíťazili vo svojom druhom zápase na domácich MS tejto vekovej kategórie a udržali si šancu na postup do štvrťfinále.

27.12.2019 22:48
SR Bratislava hokej ženy MS18 Švajčiarsko Foto: ,
Kristína Slováková (Slovensko), Ladina Staubová (Švajčiarsko) a Nikola Nemčeková (Slovensko) v zápase MS v ľadovom hokeji žien do 18 rokov Slovensko – Švajčiarsko.
debata

V piatok v Bratislave zdolali Švajčiarsko 3:2 po predĺžení, rozhodujúci gól dala v 63. minúte Júlia Matejková.

V poslednom stretnutí skupiny nastúpia v nedeľu o 20.30 h v priamom súboji o postup proti Česku. Do štvrťfinále preniknú prvé dva tímy B-skupiny, ďalšie dva sa pobijú o udržanie.

B-skupina

Švajčiarsko – Slovensko 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 – 0:1)
Góly: 51. Leemannová, 56. Surdezová (Freyová) – 37. Štetiarová (Dobošová), 55. Halušková (Matejková), 63. Matejková. Rozhodovali: Abrosimovová (Rus.), Morinová (Kan.) – Coleová (Nór.), Wang (Čína), vylúčené: 3:4 na 2 min, navyše: Klimantová 10 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 527 divákov.
Švajčiarsko: Spiesová – S. Bachmannová, Freyová, Christenová, Martiová, Ingoldová, Gianolová, Messerliová, N. Bachmannová – Bessonová, Zimmermannová, Leemannová – Harjuová, Surdezová, Büchiová – Thalmannová, Merzová, Bächlerová – Staubová, Salzgeberová, Zoggová
Slovensko: Medviďová – Vysokajová, Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Vrbinská, Giertlová – Kapičáková, Halušková, Matejková – Fančovičová, Schredlová, Nemčeková – Štetiarová, Dobošová, Klimantová – Lahová, Kučerová, Hudáková

V prvom dejstve mali viac z hry domáce hráčky, no i Švajčiarky si vypracovali niekoľko šancí. Prvú veľkú príležitosť mala v 3. min Dobošová, ktorá potiahla puk z vlastného pásma, prekľučkovala sa až k zakončeniu, ale brankárku už nedokázal prekonať. Aj preto, že ju faulovala Gianolová a tak si Slovenky zahrali presilovku.

Prvá im príliš nevyšla, v druhej mohla skórovať prvá lajna na čele s Kapičákovou, no brankárka Spiesová predviedla výborný zákrok. Krátko po konci domácej presilovky sa dostala do brejku Ingoldová, ale Medviďová si s jej zakončením poradila. Slovenky mali v ďalšom priebehu tlak aj ďalšiu početnú výhodu, no gól nestrelil.

Druhé dejstvo malo vyrovnaný priebeh. Slovenky mohli ísť do vedenia v 27. minúte, keď sa dostala do veľkej šance Matejková, ale Spiesová predviedla ďalší dobrý zákrok a udržala bezgólový stav. V 29. minúte úradovala na druhej strane Medviďová po strele Surdezovej. V 36. minúte sa opäť vyznamenala domáca brankára, keď zachránila pri samostatnom nájazde Zimmermannovej.

Neprešla ani minúta a spoluhráčky sa jej odmenili najlepším možným spôsobom. Dobošová našla spoza bránky Štetiarovú, ktorá sa zbavila obrankyne a zblízka prestrelila Spiesovú – 0:1.

Švajčiarky odštartovali tretie dejstvo v dohrávanej početnej výhode. Od začiatku sa natlačili do útočného pásma a Medviďová mala plné ruky práce. Tlak nepoľavil, keďže v 46. minúte Slovenky zle striedali a opäť sa bránili presile. V 49. minúte mohla vyrovnať Zimmermannová, ktorá sa dostala do nájazdu po chybe obrany, blafákom oklamala Medviďovú, no prestrelila. V 51. minúte sa im to už podarilo.

Tlak „Helvétiek“ bol enormný, Medviďová robila čo mohla, no po dorážke Leemannovej už kapitulovala. Slovenky sa dostali do vedenia v 55. minúte, keď sa presadila Halušková, no už o minútu bolo 2:2. Po ďalšom závere pred domácou bránkou dotlačila puk do siete Surdezová. Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodla o triumfe domácich Matejková.

Ďalší zápas skupiny

Česko – Švédsko 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Góly: 5. Haasová, 48. Kalová, 59. Kaltounková – 33. Svenssonová

Tabuľka B-skupiny
1. Česko 2 1 0 1 0 4:3 4
2. Švédsko 2 1 0 0 1 5:5 3
3. Švajčiarsko 2 0 1 1 0 4:4 3
4. SLOVENSKO 2 0 1 0 1 5:6 2
debata chyba