Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti šokovali Ramsayho. Negatívne

Zlý začiatok, dobrý koniec. Na pravdivosť známeho porekadla sa budú spoliehať slovenskí hokejisti v druhej, oveľa dôležitejšej časti sezóny. Na budúci rok ich okrem svetového šampionátu čaká aj olympijská kvalifikácia. Tréneri spoločne s hráčmi vedia, že výkony a najmä výsledky, ktoré doteraz predviedli, im na úspech nebudú stačiť.

15.12.2019 19:03
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay na neúspešnom Švajčiarskom pohári neraz zvýšil hlas.
debata (59)

Najhoršia tretina

Zverenci Craiga Ramsayho neuspeli ani na druhom prípravnom turnaji v sezóne. Na Švajčiarskom pohári, ktorý ovládla domáca reprezentácia po výhre nad olympijským výberom Ruska 8:2, nezvíťazili Slováci ani v jednom stretnutí. Rovnako ako na novembrovom Nemeckom pohári skončili poslední.

Vstup do turnaja vo Švajčiarsku mali pritom sľubný. Dve tretiny hrali proti Rusom veľmi dobrý hokej a plnili to, čo od nich kouč Ramsay požaduje – rýchlo korčuľovali, forčekingom napádali súpera, odoberali mu puk a nedovolili tvoriť.

V tretej časti hry však Slovákov poslal do kolien ich tradičný problém – nedostatok taktickej disciplíny. Súperovi dovolili vyrovnať a napokon prehrali po samostatných nájazdoch.

Na súboj s Nórskom o tretie miesto bude chcieť mužstvo čo najskôr zabudnúť. Slováci predviedli bezkrvný výkon a hoci sa ho snažili v druhej polovici stretnutia napraviť, bolo už neskoro. Napokon z toho bola prehra 1:4.

„Prvá tretina ma veľmi sklamala. Očakával som, že začneme úplne inak. Súper dobre korčuľoval a my sme sa len pozerali. Bolo to zrejme prvýkrát za môjho pôsobenia na slovenskej striedačke, čo sme hrali tak zle. Nebojovali sme, nechali sme Nórov, aby si robili na ľade čo chceli. Šokovalo ma to,“ priznal po zápase Ramsay.

Slováci sklamali najmä v ofenzíve. Nevychádzali im presilovky, keď nevyužili ani jednu z ôsmich ponúknutých príležitostí. Chýbali častejšia streľba i presnejšie kombinácie v útočnom pásme.

Zápas Slovensko - Nórsko na Švajčiarskom pohári Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
 Adam Liška v súboji s Nórom Jonasom Holosom.

„Bolo málo času na trénovanie presiloviek, väčšinou to bola improvizácia. Ale i tak musíme v početných výhodách ukázať viac ako sme ukázali,“ hodnotil prácu špeciálnych tímov kapitán Peter Čerešňák.

Z individuálnych výkonov zaujal výraznejšie len Matej Tomek. Dvadsaťdvaročný brankár Dukly Trenčín podržal mužstvo v zápase proti Rusku.

„Podal vynikajúci výkon. Predviedol viacero dôležitých zákrokov, situácie riešil jednoducho. Od momentu, keď som nastúpil do tejto práce, je to pre nás prvá lastovička,“ chválil Tomeka tréner brankárov Ján Lašák.

Ďalší turnaj bude doma

Ramsayho družina v aktuálnej sezóne vyhrala jediný zápas – popri štyroch prehrách. Aj šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan si predstavoval, že priebežná bilancia bude lepšia.

"Vo Švajčiarsku sme predviedli jeden veľmi dobrý výkon a jeden slabší. Turnaj nám ukázal veľa vecí o hráčoch, ktoré sme potrebovali vedieť. Dve tretiny proti Rusom sme hrali dobre. Treba sa spýtať hráčov, či im štvrtkový duel zobral veľa síl, pretože proti Nórom bol začiatok nevýrazný.

Keď sme sa snažili so zápasom niečo urobiť, už bolo neskoro. Hráči musia chcieť vyhrať a keď to tak bude, bude to vidieť aj na ľade," hodnotil Šatan pre TASR.

Švajčiarsky pohár bol poslednou reprezentačnou akciou v kalendárnom roku. Najbližšie sa Slováci predstavia na februárovom Kaufland Cupe, ktorý odohrajú na domácej pôde.

„V tejto chvíli neviem odhadnúť, aký káder tam pôjde. Avšak tým, že hráme doma, budeme chcieť postaviť to najlepšie, čo bude k dispozícii. Chceme lepšie výsledky. Na Nemeckom pohári to bolo lepšie, s turnajom vo Švajčiarsku sme už takí spokojní neboli. Ale zasa z toho netreba robiť vedu,“ pokračoval Šatan.

Tréner Craig Ramsay počas Švajčiarskeho pohára... Foto: TASR, Martin Baumann
Craig Ramsay Tréner Craig Ramsay počas Švajčiarskeho pohára neraz zvýšil hlas na svojich zverencov.

V končiacom sa roku mu k pozícii generálneho manažéra A-tímu pribudla aj funkcia prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. Ako hodnotí uplynulé mesiace?

„Najdôležitejší turnaj bol svetový šampionát v Košiciach. Výsledok nám nevyšiel, chýbal iba krôčik, aby sme splnili cieľ, ktorý sme si dali. Stále pracujeme na tom, aby sme k zlepšenej hre, ktorú sme dosiahli, robili veci lepšie aj takticky. Verím, že ďalší rok budeme hodnotiť ešte úspešnejšie,“ zaželal si Šatan.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #Švajčiarsky pohár 2019