Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay primieša ku skúsenosti mladícku dravosť

So zodpovednosťou na pleciach mladých hráčov nikdy nemal problém. Nakladá na nich, čo sa dá. Reprezentačný tréner Craig Ramsay tak robil celú minulú sezónu, na svetovom šampionáte i teraz - pred začiatkom Švajčiarskeho pohára.

09.12.2019 18:48
Ramsay, Foto: ,
Tréner Craig Ramsay sa nebojí nakladať zodpovednosť na plecia mladých hráčov.
debata

V pondelok naňho v Bratislave v útrobách zimného štadióna čakali dvaja nováčikovia – brankár Matej Tomek a obranca Michal Ivan. „Prekvapilo ma, že si na mňa spomenul,“ vravel novinárom stále iba 20-ročný bek z Pardubíc.

Ten, kto sa pozrie na štatistiky mladého reprezentanta, možno zaváha. Dvanásť zápasov, šesť mínusových a nula kanadských bodov. „Nedarí sa mi individuálne a s tímom to tiež nevyzerá dobre,“ zamyslel sa rodák zo Žiaru nad Hronom.

VIDEO: Slovenských hokejistov čaká záverečné vystúpenie roka na Švajčiarskom pohári
Video

Ale Ramsay má výzvy rád. Napokon, aj na MS v Košiciach sa ukázalo, že hokejoví „zelenáči“ môžu dať tímu veľa. Adam Liška a Matúš Sukeľ, ktorí sa v minulej sezóne v Slovane trápili, v reprezentácii neskôr žiarili.

„Vždy, keď do tímu prídu mladí hráči, donesú so sebou dravosť. Ak sa spojí so skúsenosťami starších, môže byť z toho solídny mix,“ zamyslel sa Ivan. A Ramsaymu následne nepriamo poďakoval: „Chcem sa mu odvďačiť a zároveň nabrať cenné skúsenosti.“

Michal Ivan. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Michal Ivan Michal Ivan.

Pohľad na tabuľku českej extraligy nie je pre Ivana príjemný. Jeho klub je posledný, aj keď situácia nie je beznádejná. Fanúšikovia tímu však zúria. Po novembrovom zápase proti Plzni stovka z nich dokonca stála pred kabínou a pýtala si vysvetlenie. Nepríjemnú situáciu musel riešiť aj primátor mesta.

„Veru, nie je to ružové. Sústredím sa však iba na to, čo sa deje na ľade. Ostatné neriešim,“ naznačil svoj postoj Ivan. Jeho tím sa na začiatku decembra predsa len pozviechal, okrem iného zdolal Spartu Praha aj Brno. „Škoda, že teraz prišla reprezentačná pauza, môže nás to pribrzdiť,“ uškrnul sa.

V lepšej nálade dorazil na reprezentačný zraz druhý novic – Tomek. Trenčín je na solídnom štvrtom mieste a v nedeľu mladý gólman vyprevadil domov Nitru bez gólu. Dukla vyhrala predovšetkým jeho zásluhou 2:0.

„Veľmi sa teším. Na turnaj, ale aj na kolektív. Netvrdím, že účasť v národnom tíme bola v aktuálnej sezóne mojou prioritou, ale jedným z čiastkových cieľov určite,“ vyhlásil sebavedomo 22-ročný Tomek.

Brankár, ktorého v roku 2015 draftovala v 3. kole Philadelphia, sa na Slovensko vrátil po piatich sezónach v zámorí. Do Trenčína ho brali ako dvojku k osvedčenému Michalovi Valentovi.

Brankár Matej Tomek prišiel po čistom konte... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
Tomek, Brankár Matej Tomek prišiel po čistom konte proti Trenčínu dobre naladený.

Talentovaný Bratislavčan však presviedča, že v NHL si ho kedysi nevšímali nadarmo. V dvanástich dueloch má vynikajúci priemer inkasovaných gólov (1,74) a úspešnosť zákrokov 94,8 percenta.

„Na to som tam. Vo všetkých zápasoch chcem pre tím vybojovať nejaké body,“ povedal. Na Tomeka s Ivanom sa okrem Ramsayho zameria aj šéf SZĽH a generálny manažér tímu Miroslav Šatan. „Oboch čaká premiéra. Som zvedavý, ako si s tým poradia,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Matej Tomek #Michal Ivan #Craig Ramsay