Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom vyšiel obrat. Nemcov zdolali po predĺžení

Hokejisti Slovenska obsadili na Nemeckom pohári 2019 posledné 4. miesto. Nezmenil to ani ich triumf v nedeľňajšom súboji proti domácemu výberu, v ktorom zvíťazili 3:2 po predĺžení.

10.11.2019 16:52 , aktualizované: 17:56
Peter Zuzin Foto: ,
Strelec víťazného gólu Slovenska Peter Zuzin.
debata (3)

Zverenci Craiga Ramsayho získali na podujatí tri body, víťazom turnaja sa stalo Švajčiarsko.

Nemci v zápase viedli 2:0 vďaka dvom gólom Andreasa Edera, v drese Slovenska sa presadili Matúš Sukeľ a Filip Krivošík. V predĺžení napokon rozhodol Peter Zuzin.

Najbližšie sa slovenskí reprezentanti zídu pre turnajom NaturEnergie Challenge, ktorý sa bude hrať vo švajčiarskom meste Visp 12. a 13. decembra.

Obe mužstvá sa od úvodu zápasu veľmi pozorne strážili, na prvú vážnejšiu šancu sa čakalo až do 7. minúty, no bola gólová.

Eder sa po vyhranom vhadzovaní rozhodol vystreliť zápästím spoza obrancu a Godla zbadal puk až v sieti – 1:0. Slovákov gól prebral a snažili sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Šance mali Kudrna i Gríger, ich snahu však zabrzdilo vylúčenie Kocha. Nemci si napokon do prestávky udržali tesný náskok, hoci aj v závere 1. tretiny mali Slováci viac z hry.

Ramsayho zverenci boli lepší aj v úvode druhej tretiny, po prečíslení Šišovského s Grígerom podržal Nemcov brankár Niederberger. Nemci odpovedali v 25. minúte rýchlym protiútokom, po ktorom sa na Godlu rútil Oblinger, ale slovenský brankár chytil puk pravým betónom.

Zápas Slovensko – Nemecko sme sledovali naživo.

Ďalšiu šancu mal Kudrna, no v 29. minúte opäť potiahol puk stredom klziska Eder a podobne ako pri prvom góle trafil presne. O tri minúty neskôr však zachytil nemeckú rozhohrávku za ich bránkou Jakub Sukeľ, prihral pred bránku svojmu bratovi Matúšovi a ten znížil na rozdiel gólu.

V tretej tretine sa Slováci snažili o vyrovnanie, tlačili sa čoraz viac do bránkoviska, pribúdali menšie šarvátky. Nemci mohli rozhodnúť v 49. minúte, keď sa do samostatného úniku dostal Kammerer, Bodák ho zastavil iba za cenu faulu. Rovnaká situácia sa odohrala aj o tri minúty neskôr, keď sa na Godlu rútil Ziegler.

Na snímke brankár Denis Godla (Slovensko) a... Foto: TASR, Michal Svítok
Nemecký pohár, Denis Godla Na snímke brankár Denis Godla (Slovensko) a Alexander Oblinger (Nemecko).

Veľkú gólovú šancu mal v početnej výhode Tieffels, ale sám pred Godlom namieril bekhendom nad bránku. V 56. minúte sa Slováci dočkali vyrovnania, Rosandičovu strelu jemne tečoval Krivošík a puk zapadol do bránky. Nemci potrebovali na celkový triumf na turnaji výhru v riadnom hracom čase, preto pred koncom skúsili hru bez brankára, ale počas záverečného tlaku gól nedali.

Do prázdnej nemeckej bránky namieril Zuzin, ale po porade z videorozhodcom arbitri gól neuznali, pretože padol až po siréne.

V predĺžení mal prvú šancu po prečíslení s Hrivíkom obranca Ďaloga, ale mieril iba do brankára. O triumfe Slovenska napokon rozhodol Zuzin po peknej individuálnej ak­cii.

Craig Ramsay, tréner SR:
„Pre nás to bol ťažký zápas, hrali sme len na šesť obrancov, takže po fyzickej stránke to bolo namáhavé. Som rád, že sme za stavu 0:2 nezložili hlavy a napokon sme dokázali zvíťaziť. Veľa hráčov ma na turnaji pozitívne prekvapilo.“
Peter Zuzin, strelec víťazného gólu:
„Bol to ťažký zápas, pretože bol už tretí na turnaji a sily ubúdali. Dokázali sme premeniť šance a vyrovnať na 2:2. So šťastím sa na potom podarilo zvíťaziť.“
Peter Čerešňák, kapitán SR:
„Škoda, že sme nedokázali zvíťaziť v riadnom hracom čase, ale výhra je výhra. Mali sme veľa nových hráčov, chvíľu nám trvalo, kým sme sa zohrali. Celkovo sme nehrali zle.“
Denis Godla, brankár SR:
„Nebolo to ľahké, ale hrali sme dobre. Dva góly sme si dali prakticky sami. Ale som rád, že sme napokon v predĺžení rozhodli.“

Nemecko – Slovensko 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)
Góly: 7. Eder (Müller), 29. Eder (Nowak, Ugbekile) – 32. M. Sukeľ (J. Sukeľ), 56. Krivošík (Rosandič, M. Sukeľ), 63. Zuzin (Kollár, Koch).
Rozhodovali: Piechaczek, Westhaus – Merten, Ponomarjow (všetci Nem.), vylúčení: 0:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 4633 divákov.
Nemecko: Niederberger – Nowak, Ebner, Wagner, Brandt, Müller, Bittner, Ugbekile – Kammerer, Schütz, Tiffels – Fischbuch, Pietta, Noebels – Dumont, Oblinger, Eder – Brunnhuber, Ziegler, Wohlgemuth
Slovensko: Godla – Čerešňák, Ďaloga, Chovan, Koch, Bodák, Rosandič – Zuzin, Zigo, Kollár – Kudrna, Hrivík, Buček – Liška, Gríger, Šišovský – Krivošík, M. Sukeľ, J. Sukeľ

Druhý nedeľňajší zápas:
Švajčiarsko – Olympijský tím Ruska 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 22. Le Coultre, 42. Moy, 47. Bertaggia – 19. Briukvin, 29. Iľjin, 58. Igumnov, rozhodujúci nájazd A. Galimov

1. Švajčiarsko 3 1 1 1 0 12:9 6
2. Nemecko 3 1 0 2 0 9:10 5
3. Rusko 3 0 2 0 1 10:9 4
4. SLOVENSKO 3 0 1 1 1 7:10 3
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #nemeckí hokejisti #Nemecký pohár 2019