Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiérový gól Krivošíka mal trpkú príchuť. Súhra sa vytvorí, verí Hrivík

Slovenský hokejista Filip Krivošík strelil vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku na Nemeckom pohári 2019 (2:5) svoj prvý reprezentačný gól medzi mužmi.

08.11.2019 12:28
Slovensko, hokej, radosť Foto: ,
Slovenskí hokejisti oslavujú gól proti Švajčiarsku.
debata (2)

Vo svojom treťom zápase v drese Slovenska prekonal brankára súpera v tretej tretine za stavu 0:3, jeho gólovú radosť mu však napokon pokazila trpká prehra s húževnatým súperom.

Slováci podľahli Švajčiarom, hoci dve tretiny boli v krefeldskej Yayla Aréne lepším tímom. „Vstup sme mali celkom dobrý, súpera sme držali od puku, s pukom sme chceli hrať my. Snažili sme sa poslať čo najviac striel do bránky súpera. Mrzí ma výpadok v druhej tretine,“ uviedol slovenský útočník.

Slováci na úvod sezóny podľahli Švajčiarom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Andrej Košarišťan zasahuje pred Švajčiarom...

Švajčiari v rozmedzí 31. až 38. minúty prekonali Andreja Košarišťana v slovenskej bránke trikrát, čím rozhodli o svojom triumfe. V treťom dejstve sa síce Slováci dotiahli na rozdiel gólu, ale posledné slovo mali opäť Helvéti.

„Nemohli sme vypustiť zápas len preto, že súper dal tri góly. Išli sme do tretej tretiny s tým, že chceme skóre otočiť. Žiaľ, nepodarilo sa to, ale urobili sme pre to všetko,“ dodal Krivošík.

Súper zo Švajčiarska zverencov Craiga Ramsayho ničím neprekvapil, Slováci sa na neho dobre pripravili. „Sú nepríjemní najmä keď majú puk, dobre korčuľujú. Ale to sme vedeli a preto sme ich chceli držať čo najviac od puku,“ poznamenal Krivošík a dodal: „Tréneri nám hovorili, že toto je zápas, ktorý chceme vyhrať. Začali sme dobre, ale nepremenili sme šance.“

Chvíľa 20-ročného útočníka prišla v 56. minúte, keď poslal do siete odrazený puk. Jeho prvý reprezentačný gól však mal napokon trpkú príchuť. „Mal som viac šancí, celkom sa mi to odrážalo. Bol som nahnevaný, že mi to nepadalo, takže som rád, že sa to napokon podarilo. Ale veľmi mrzí ma prehra,“ uzavrel Krivošík.

Hrivíka potešil reprezentačný návrat

Útočník Marek Hrivík patrí dlhodobo do okruhu kandidátov na najcennejší dres, ale v ostatných sezónach mu štarty v národnom tíme nepribúdali. Na reprezentačný návrat čakal od majstrovstiev sveta 2014 v Bielorusku až do začiatku novembra 2019. Comeback absolvoval v Krefelde a vo štvrtkovom dueli turnaja o Nemecký pohár proti Švajčiarsku (2:5) vyhlásili rodáka z Čadce za najlepšieho hráča slovenského tímu.

Marek Hrivík. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Marek Hrivík Marek Hrivík.

Dôvodov Hrivíkovej absencie v reprezentácii bolo viacero. Najskôr ho vyčerpával boj o miesto v zámorskej NHL a po príchode do Európy sa trápil so zdravotnými problémami. Minulú sezónu musel predčasne ukončiť, no v tej aktuálnej je najproduktívnejším hráčom švédskeho Leksandu. V 16 zápasoch tamojšej SHL nazbieral 13 bodov (5+8) a dobrú formu potvrdil aj v národnom mužstve.

„Som rád, že som opäť mohol nastúpiť v reprezentácii. Odohrali sme dobrý zápas, ale doplatili sme na výpadok v druhej tretine. Ak by sme tento úsek zvládli lepšie, mohol to byť ešte zaujímavejší duel,“ zhodnotil 28-ročný center, ktorý môže hrať aj na krídle.

Slováci v úvodnom stretnutí na tradičnom turnaji neboli horší ako Švajčiari. Súpera prestrieľali, viackrát trafili konštrukciu bránky, no doplatili na slabú efektivitu.

„Mali sme šance, najmä v prvej a tretej tretine. Ak by sme hrali naplno celých šesťdesiat minút, určite by sme duel so Švajčiarskom zvládli. Potrebujeme využívať presilovky, z čoho vyplynie aj vyšší počet gólov. Potom môžeme byť úspešní. Rovnako sa musíme vyvarovať vylúčení, pretože sme hrali aj v oslabení troch proti piatim,“ vysvetľoval útočník, ktorý odohral v NHL 24 stretnutí za New York Rangers a Calgary Flames.

Slovenskí reprezentanti budú mať v piatok priestor na vylepšenie súhry a nedostatkov, keďže pred víkendovými duelmi absolvujú jednu tréningovú jednotku. V sobotu ich čaká súboj s olympijským tímom Ruska (16.30 h) a v nedeľu nastúpia proti domácim Nemcom (14.30 h).

„Zatiaľ sme spolu trénovali iba dvakrát a v tíme je viacero nových chlapcov, takže súhra medzi nami sa musí postupne vytvoriť. Je to o tom, aby sme si na ľade na seba zvykli a verím, že už v nasledujúcom dueli to bude lepšie,“ dodal Hrivík.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Nemecký pohár 2019 #Filip Krivošík