Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj mladíci podľahli Švajčiarom, ani im nevyšla prostredná časť

Nielen mužská hokejová reprezentácia ťahala vo štvrtok za kratší koniec v súboji so Švajčiarskom.

07.11.2019 19:40 , aktualizované: 22:40
debata

Výberu krajiny helvétskeho kríža podľahli aj reprezentanti SR do 20 rokov, ktorí na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch prehrali 3:5.

Mladí Slováci vyrovnali na 1:1 i 2:2, ale potom trikrát za sebou inkasovali. Gól Chromiaka z tretej tretiny priniesol už len kozmetickú úpravu výsledku. Slovenskí juniori si v piatok od 17.00 h zmerajú sily s Nemcami.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov – Piešťany:

Slovensko – Švajčiarsko 3:5 (2:3, 0:2, 1:0)
Góly: 8. Jendek (Dlugoš, Nespala), 14. Dlugoš (Minárik), 53. Chromiak (Minárik) – 2. Guggenheim (Salzgeber), 9. Berri (Mettler, Weibel), 15. Mettler (Pezzulo, Stampfl), 27. Schmid (Wetter, Prysi), 35. Fuss. Rozhodovali: Baluška, Stano Synek, Kacej, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 211 divákov.
Zostava SR: Lackovič (41. Rabčan) Zekucia, Mudrák, Kňažko, Vitaloš, Chatrnúch, Bučko, Dlugoš Chromiak, M. Minárik, Džugan Paulíny, K. Kováčik, Šeliga Mrázik, Ferenyi, Ďurina Nespala, J. Minárik, D. Jendek.

Róbert Petrovický, tréner SR: „Zápas rozhodla druhá tretina. Prestali sme si v nej veriť, strácali sebavedomie v rozohrávke. Nevyhli sme sa ani chybám, po ktorých sme inkasovali už v úvodnom dejstve. V prvej situácii sme pochybili v individuálnej pozícii, v druhej sme sa dostali do náročnej situácie pri striedaní, čo sa nám nesmie stávať. Potom sme sa zbytočne zatiahli, neodvrátili agresívny švajčiarsky forček a dostali sa pod tlak. Predĺžili sa striedania pre našich obrancov, z čoho Švajčiari ťažili. Musíme rýchlejšie dostávať puk von z obrannej tretiny a hrať s ním v útočnom pásme. V tretej tretine bolo pozitívne, že sme zvýšili pohyb, dostali sa do šancí, dali aj gól. Na tom musíme stavať do ďalších stretnutí. Času na ďalšiu korekciu výsledku však už bolo málo.“

Nórsko – Nemecko 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #švajčiarski hokejisti do 20 rokov