Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je zotrvanie Ramsayho správne? Odpovedajú bývalí hokejisti

Kanaďan Craig Ramsay bude aj naďalej tréner slovenskej hokejovej reprezentácie. Skúsený kouč dostal zmluvu na jeden rok, národný tím povedie na MS 2020 vo Švajčiarsku i v augustovej olympijskej kvalifikácii, ktorú by chcelo zorganizovať na domácom ľade Slovensko. Je jeho zotrvanie na lavičke národného tímu správny krok?

05.09.2019 06:00
Jozef Stümpel, Boris Valábik a Tomáš Kopecký. Foto:
Zľava Jozef Stümpel, Boris Valábik a Tomáš Kopecký.
debata (11)

Tomáš Kopecký, bývalý hokejista: Som rád, že vedenie SZĽH presvedčilo Ramsayho, aby zostal na slovenskej lavičke. Tento tréner ma viedol počas môjho pôsobenia vo Floride Panthers – je to skvelý a férový chlapík. V NHL má za sebou bohatú kariéru, mladým chlapcom, ktorí prichádzajú do reprezentácie, toho môže veľa ukázať. Posledné dva roky pozdvihol reprezentačný hokej – na MS v Košiciach síce s tímom nedosiahol deklarovaný cieľ, ale mužstvo herne vôbec nesklamalo. Naopak, problémy robilo aj tým najlepším.

Jozef Stümpel, bývalý reprezentant: Reprezentáciu vedie dva roky, väčšinu hráčov pozná a môže tak nadviazať na svoju prácu. Je to dobrý impulz pre náš národný tím. Tréner Ramsay má veľmi dobré a bohaté skúsenosti z medzinárodného hokeja. Mužstvo nastavil správnym smerom – tak, aby hralo účelný a moderný hokej. A to je niečo, čo chcú vidieť nielen experti, ale aj fanúšikovia. Ďalším pozitívom je fakt, že sa pri ňom môžu učiť a vzdelávať slovenskí tréneri. Potrebujeme si vychovať dobrých trénerov a on k tomuto pomáha. Verím, že aj jeho zásluhou raz dospejeme do štádia, že si budeme môcť vybrať kvalitného kouča aj spomedzi našich domácich odborníkov.

TV Pravda: Prezident SZĽH Miroslav Šatan ozrejmuje voľbu Craiga Ramsayho ako staronového trénera hokejovej reprezentácie SR
Video

Boris Valábik, bývalý hokejista: Je to tá najlepšia správa pre slovenský hokej. Craig Ramsay tu odviedol kus dobrej práce – nie všetky výsledky boli podľa jeho predstáv, ale hra pod jeho vedením sa jednoznačne zlepšila. Stojím si za tým, že slovenský hokej zaspal predovšetkým v oblasti vzdelávania. Zotrvanie Ramsayho na reprezentačnej lavičke pomôže nám všetkým – začínajúcej generácii trénerov okolo Vladimíra Országha, Andreja Podkonického či Róberta Petrovického. Tento Kanaďan odkoučoval v NHL tisícky zápasov a nabral tam neuveriteľné množstvo skúseností. Má teda z čoho rozdávať.

Branko Radivojevič, bývalý hokejista: Skvelé. Slovenský hokej ho potrebuje. Craig Ramsay môže nadviazať na prácu, ktorú tu po sebe zanechal. Naviac, mladí tréneri, ktorí sa pohybujú v jeho okolí, sa opäť budú môcť učiť. Verím, že pomôže vychovať aj ďalších. Ak niekto tvrdí, že slovenský národný tím by mal trénovať Slovák, tak s tým nesúhlasím. Pozrime sa na to, čo všetko má Ramsay za sebou. Dlhé roky pôsobil v najlepšej lige na svete, o skúsenostiach, ktoré odtiaľ má, nemôžu byť žiadne pochybnosti. Napokon, na reprezentácii sa to už aj odzrkadlilo – posledné dva roky napredovala a som rád, že to bude pokračovať.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Branko Radivojevič #Boris Valábik #Tomáš Kopecký #Jozef Stümpel #Craig Ramsay