Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo očakávate od Miroslava Šatana? Pýtali sme sa hokejových osobností

Miroslav Šatan sa stal novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja. Čo od tejto zmeny očakávajú slovenské osobnosti?

28.06.2019 06:00
Filc, Šatan, Cíger Foto:
Čo hovoria Ján Filc, Dominik Graňák, Zdeno Cíger či Ján Pardavý na nového prezidenta SZĽH Miroslava Šatana?
debata (1)

Ján Filc (66), bývalý tréner: Voľby dopadli tak, ako sa to dalo predpokladať. V ich výsledku sa nepremietla iba Šatanova osobnosť, ale aj skúsenosti, ktoré má so slovenským hokejom z predchádzajúceho obdobia. Je garantom, že veci, ktoré sa v uplynulých rokoch dobre nastavili, budú aj naďalej pokračovať.

Mira poznám ako správneho lídra, myslím si, že túto svoju vlastnosť dokáže preniesť aj do kancelárie. Dôležité však bude, aby sa obklopil správnymi ľuďmi a víziu, ktorú predstavil, si osvojili aj hokejové kluby. Topánka nás tlačí v kategóriách hráčov od 14 do 20 rokov – verím, že sa s nimi pohneme vpred.

Dominik Graňák (36), dlhoročný reprezentant: Z pohľadu kontinuity fungovania slovenského hokeja to bol najlepší kandidát. K modernému hokeju má určite najbližšie. Miro má veľké predpoklady na manažérsku funkciu, kroky, ktoré urobil v posledných dvoch rokoch, znamenali pre našu reprezentáciu jednoznačný posun vpred.

Je dôležité, aby sa tu každé dva-tri roky nemenila základná hokejová filozofia. Budem rád, ak ľudia, ktorí dostali do rúk veľkú zodpovednosť, sa neskupinkovali – treba prizvať všetkých, ktorí majú čo povedať. Musíme potlačiť svoje hokejové egá a mali by sme sa zjednotiť. To, že ľudia majú často rôzne názory, vôbec nie je zlé.

TV Pravda: Martin Kohút podporil kandidatúru Miroslava Šatana na pozíciu prezidenta SZĽH:

Video

Zdeno Cíger (49), bývalý reprezentant a tréner: V hokeji sa nedajú robiť zmeny za jeden deň – pracovať na prospech slovenského hokeja sa malo už dávno. Sám som zvedavý, čo sa teraz udeje.

Potrebujeme naštartovať mládežnícky hokej, lebo bez toho môžeme vymýšľať čokoľvek a aj tak sa k ničomu nedopracujeme. Priezvisko Šatan má cveng, ľudia ho majú radi, vyhral funkciu, je to teraz na ňom. Musí dokázať, že je človekom na správnom mieste.

Ján Pardavý (47), bývalý reprezentant: Slovenský hokej dostal správny impulz – Miro bol jediná správna voľba. Procesy, ktoré sa nedávno naštartovali, sa neprejavia o tri roky, ale možno až o desať. Slovenský hokej bol ako výťah, ktorý padá. Môžete síce stláčať záchrannú brzdu, ale on sa nezastaví hneď.

V reprezentáciách všetkých vekových kategórií nám chýbajú osobnosti a musíme si na ne počkať. Som však optimista, lebo Šatan je rozumný chlap, ktorý chce hokeju pomôcť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Dominik Graňák #Ján Filc #Miroslav Šatan #Zdeno Cíger #Slovenský zväz ľadového hokeja #Ján Pardavý