Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľúč k úspechu? Disciplína. Mladíci majú nôž na krku, ale vypadnutie si nepripúšťajú

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov nastúpia v sobotu o 19.30 h v druhom zápase série o udržanie sa v elitnej kategórii majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie.

26.04.2019 21:33
Simon Jellúš Foto:
Útočník SR 18 Simon Jellúš v šanci pred švajčiarskou bránkou.
debata

Ich súpermi budú opäť Švajčiari, ktorým vo štvrtkovom úvodnom stretnutí podľahli 1:4.

„Švajčiari ukázali to, čo vždy. Sú dobrí korčuliari, hrajú agresívne a za žiadneho stavu sa nevzdávajú. Musíme sa im v tomto vyrovnať, pretože máme kvalitnejší tím,“ vyjadril sa obranca Michal Beňo, pre ktorého sa svetový šampionát vo Švédsku začal až prvým barážovým stretnutím.

Zverenci trénera Viliama Čacha sú v neľahkej situácii, pretože ďalšie zaváhanie bude znamenať zostup.

„Myslím, že zatiaľ to celkom dobre zvládame a vypadnutie si nepripúšťame. Vieme, že už nemôžeme prehrať. ‚Máme nôž na krku‘, ale myslím si, že to zvládneme,“ skonštatoval spomenutý 17-ročný odchovanec bratislavského Slovana.

Mladí Slováci potrebujú zlepšiť disciplínu, pretože v prvom zápase proti Švajčiarom nazbierali dokopy osemnásť trestných minút.

„Disciplína bude dôležitá tak, ako v každom jednom zápase. Vždy je lepšie hrať piati proti piatim. Musíme sa vyhýbať vylúčeniam a potom verím, že aj to bude náš kľúč k úspechu,“ povedal Beňo.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov