Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci prehrali vo finále s Ruskom a na univerziáde získali striebro

Slovenskí hokejisti prehrali s Rusmi 1:2 v utorňajšom finálovom zápase na 29. Svetovej zimnej univerziáde (SZU) v ruskom Krasnojarsku a museli sa uspokojiť so ziskom strieborných medailí.

12.03.2019 00:08 , aktualizované: 13:17
hokej univerziáda Foto:
Hokejová reprezentácia vysokoškolákov SR.
debata (2)

Domáci hráči mali od začiatku stretnutia herne navrch, ale zo svojej ofenzívnej snahy vyťažili prvý gól až v 36. minúte, keď sa presadil Maxim Džiošvili.

Slovenskí vysokoškoláci síce rýchlo vyrovnali po vydarenej kombinácii zakončenej Sebastiánom Šmídom, ale v záverečnom dejstve sa neubránili tlaku súpera.

Vynikajúceho brankára Mateja Tomeka, ktorý mal až 52 zásahov, prekonal po individuálnej akcii Dmitrij Kolgotin a zabezpečil Rusom tretie hokejové zlato v sérii.

Slovenskí hokejisti získali v ére samostatnosti na univerziádnych turnajoch už šiestu medailu.

V roku 2001 sa tešili z historického zlata, trikrát si vybojovali striebro (1999, 2003 a 2019) a dvakrát bronz (1993 a 2009). Pre Slovensko je striebro z hokejového turnaja jedinou medailou zo SZU v Krasnojarsku.

Svetová zimná univerziáda

ĽADOVÝ HOKEJ
Finále
Rusko – Slovensko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 36. Džiošvili (Kudako), 42. Kolgotin – 38. Šmída (J. Šiška, Marcinek)
Zostava SR: M. Tomek – Bačík, Ďurkech, Vyskoč, Gábor, M. Jendroľ, Kasanický, Mihalko – E. Smolka, J. Zlocha ml., Vybiral – Šmída, J. Šiška, Marcinek – N. Ondris, Tatár, Klema – Ligas, Fedorko, D. Mikula

Hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Ivan Feneš, hlavný tréner univerziádneho tímu: „Tento zápas sme síce prehrali, ale s čistým svedomím môžem povedať, že sme znovu odohrali výborný súboj. Škoda, že za nerozhodného stavu 1:1 sme dostali rýchly gól v úvode tretej tretiny. V jej ďalšom priebehu sme už nemali dostatok síl, aby sme si utvorili nejaký extrémny tlak. Síce sme hrali aj bez brankára so šiestimi hráčmi v poli, no to už je vždy hra vabank, ktorá tentoraz neviedla k vyrovnaniu. Napriek tomu však nie sme sklamaní. Pre víťazstvo a zisk zlata sme urobili maximum. Chlapcom ďakujem za skvelú Univerziádu, na ktorej výborne reprezentovali Slovensko. Odohrali sme sedem veľmi ťažkých zápasov, pričom v ani jednom sme nesklamali výkonom. Ba naopak, hráči v každom ukázali charakter a chuť po víťazstve. Zišla sa skvelá partia hráčov, ktorá tvrdo šla za svojím cieľom. Vďaka patrí aj realizačnému tímu, ktorý tiež odviedol svoju robotu na sto percent. Bolo mi preto cťou byť trénerom tohto tímu.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Svetová zimná univerziáda #ruskí hokejisti