Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán nepodporil Pospíšila. Ten označil tlačovku za frašku

Kapitán Fehérváry priznal, že sa Pospíšila spolu s asistentmi pred štartom turnaja zastal, no jeho status verejne nepodporil. Korenčík zdôraznil, že zo šatne sa nevynáša.

07.01.2019 16:22 , aktualizované: 18:26
Martin Feherváry Foto: ,
Martin Feherváry.
debata (6)

Dvojica obrancov, ktorá sa spolu s trénerom Bokrošom a manažérom Ulehlom predstavila na tlačovej besede, sa nepridala ku kritike realizačného tímu Martinom Pospíšilom a Milošom Fafrákom. Marek Korenčík dokonca uviedol, že realizačný tím spolu s hráčmi vytvoril dobrú partiu, ktorá spoločne bojovala za čo najlepší výsledok.

„Ambície sme mali veľké, chalani sme dobrá partia a veľmi sme sa tešili na turnaj. Skončili sme na ôsmom mieste, čo je asi bohužiaľ obraz našej výkonnosti. Preto hodnotím naše vystúpenie neutrálne,“ vrátil sa Martin Fehérváry krátko ku šampionátu.

Potom sa už venoval téme kritiky realizačného tímu. „Chalani sa vyjadrili, bola to ich vlastná záležitosť. Nevedeli sme, že niečo takéto plánujú. Ťažko povedať, s čím z napísaného súhlasíme. Bolo tam spomenutých veľa vecí, ťažko sa mi k tomu vyjadruje,“ priznal najskúsenejší hráč výberu viditeľne ťažko hľadajúc slová.

„Nevedeli sme o tom. Takéto veci by nemali ísť z kabíny von, malo sa to vyriešiť inak. Chalani však vyjadrili svoj vlastný názor,“ doplnil Korenčík.

Ernest Bokroš. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Ernest Bokroš Ernest Bokroš.

Pospíšil sa sťažoval, že veľa vecí počas šampionátu nefungovalo, čo Fehérváry potvrdil. „Áno, viackrát sme sa sťažovali, veľakrát sme čakali. Nie vždy je to však len chyba nášho manažéra či realizačného tímu. Veľa vecí sa šampionátoch vybavuje dopredu a niektoré sú aj záležitosťou IIHF,“ poznamenal.

Naopak, spolu s Korenčíkom vyvrátili tvrdenie, že sa tréneri medzi sebou hádali počas mítingov. „Nestalo sa tak ani raz,“ uviedol Korečník. „Musím s tým súhlasiť,“ dodal Fehérváry. Ten sa vyjadril aj k informácii, že ho tréner nabádal k tomu, aby vynadal spoluhráčom na čele s Pospíšilom.

„Som hráč a na šampionáte chcem hrať hokej a nie kritizovať niekoho, o tom je tímová práca. Nálada po druhom nevydarenom stretnutí s Fínskom nebola najlepšia. Bolo treba zvýšiť hlas v kabíne, vraveli nám to aj tréneri, ale spravili by sme to tak či tak,“ poznamenal.

K všetkému sa ešte v pondelok vyjadril prostredníctvom facebooku aj Pospíšil. Tlačovú besedu označil za frašku a vyjadrenia spoluhráčov za sklamanie. „Chcem povedať, že spolu s Milošom si stojíme za svojím vyhlásením. To, čo sa odohralo na tlačovke bola z môjho pohľadu jedna veľká fraška. Škoda, že som tam nemohol byť,“ napísal.

Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Martin Fehérváry #Marek Korenčík