Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rok 2018: Hokejisti opäť nedosiahli na štvrťfinále

Piatykrát po sebe. Deviaty raz za jedenásť rokov. Skrátka, nič nové.

31.12.2018 14:15
hokej ramsay sersen Foto: ,
Michal Sersen a tréner Craig Ramsay počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie.
debata

Slovenskí hokejisti nepostúpili na májových majstrovstvách sveta v Dánsku medzi osmičku najlepších. Novozložený tím pod vedením kanadského trénera Craiga Ramsayho a generálneho manažéra Miroslava Šatana obsadil na šampionáte v Kodani piatu priečku v základnej A-skupine a od play off ho delilo jedno víťazstvo.

Slováci ukázali v novom hernom systéme viacero pozitívnych momentov, no doplatili na nevyrovnanosť výkonov a najmä neschopnosť odohrať naplno celých šesťdesiat minút. Stále sa opakujúce výpadky koncentrácie ich stáli možnosť zabojovať o medaily.

„Nie som sklamaný. Na postup do štvrťfinále nám chýbali dva body. Oproti minulému roku je vidieť výrazné bodové zlepšenie i zmenu v hernom štýle. Mám indície aj z iných mužstiev – všimli si, že hráme iným spôsobom,“ pochválil mužstvo Šatan, ale zároveň bez prikrášľovania priznal:

„Vzhľadom na naše podmienky, renking a kvalitu sme presne tam, na čo mužstvo má. Samozrejme, keby sme mali kúsok šťastia a nedostali gól v závere s Českom, mohli sme hrať štvrťfinále. To sú však len hypotetické otázky, ukázala sa realita.“

Kľúčové zápasy odohrala partia okolo kapitána Andreja Sekeru hneď na úvod turnaja. Najprv nezvládla záver vynikajúco rozohraného súboja s Českom (2:3 pp), potom herne vybuchla so Švajčiarskom (0:2). Pritom bolo vopred zrejmé, že prípadná cesta do štvrťfinále by mala viesť cez jedno z týchto dvoch mužstiev.

„Mali sme dobré aj horšie momenty. Snažili sme sa, ale doplatili sme na nestabilitu výkonov. V žiadnom zápase sme nehrali naplno 60 minút. So Švajčiarmi sme podali najhorší výkon na turnaji. Rozhodol o tom, že sme sa nedostali do štvrťfinále. Keby sme však hrali každý zápas od prvej do poslednej minúty, môžeme uspieť s kýmkoľvek. Ukázali sme to proti Švédom,“ skonštatoval Sekera.

Slovensko obsadilo v Dánsku deviatu priečku. Majstrami sveta sa stali Švédi. Vo finále zdolali Švajčiarov 3:2 po samostatných nájazdoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji