Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lantoši: Ramsay chodí do šatne plný pozitívnych emócií

Po Nemeckom pohári si zahral aj v Luzerne. Potešili ho dobré výkony mužstva v oboch stretnutiach, sám so sebou však bol nespokojnejší než pred mesiacom.

18.12.2018 05:00
hokej Slovensko Foto: ,
Patrick Peter (Rakúsko), Robert Lantoši a Radovan Puliš (obaja Slovensko) v zápase Švajčiarskeho pohára o tretie miesto Rakúsko - Slovensko.
debata

„Podali sme kvalitné výkony. Všetci chalani sa snažili. Turnaj hodnotím pozitívne. Škoda, že sme nedotiahli do úspešného konca aj prvý zápas s Ruskom. Máme však na čom stavať,“ tvrdí mladý útočník Róbert Lantoši (23), ktorý zbiera pod vedením Craiga Ramsayho ostrohy v seniorskej hokejovej reprezentácii.

Tréner Ramsay tvrdí, že sa mu viac pozdával výkon proti Rusom (1:2), hoci Rakúšanom ste nastrieľali šesť gólov. Čo vy na to?

Povedal to aj nám. S Rakúšanmi sme premenili takmer každú šancu, ktorú sme si vypracovali. Zároveň sme však hrali obrovské množstvo oslabení, čo by sa nám nemalo stávať. No aspoň sme si ich natrénovali. Po prvej tretine sme si povedali, že takto hrať nemôžeme, lebo nevyhráme. V druhej sa už zápas zlomil na našu stranu. Všetkých nás teší, že dokážeme streliť viac gólov. Dodá nám to sebavedomie.

Ako ste videli duel s Rusmi?

Boli sme zodpovední. Snažili sme sa dobre brániť, držať ich pri mantineloch a nepúšťať ich pred bránku, lebo tam sú veľmi nepríjemní. Takéto zápasy zväčša končia nízkym skóre. O to viac mrzí prehra o gól.

Po stretnutí tréner mužstvo pochválil. Ako sa počúvajú slová chvály od Ramsayho?

Dobre to padne. Tréner príde do kabíny vždy plný pozitívnych emócií. Je to super pocit, keď nás pochváli.

Slováci vybojovali vo Švajčiarsku tretie miesto Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Andrej Šťastný (Slovensko), Stefan Ulmer a...

Mali ste možnosť rozprávať sa s ním počas niektorej z akcií dlhšie?

Po anglicky rozumiem veľmi dobre. Nemám problém s komunikáciou a nepotrebujem, aby mi niekto preložil pokyny. Dlhšie rozhovory sme však neviedli. Ramsay sa snaží pristupovať ku každému rovnako. Má asistentov, ktorí mu pomáhajú. Skôr oni nám povedia niečo viac a ukážu detaily na videu.

Ako ste boli spokojný sám so sebou?

Mrzí ma, že som neukázal, čo viem. Dokážem zahrať oveľa lepšie. Chýbala mi istota na hokejke. Nič som nepokazil, ale ani nevytvoril, bolo to akési nemastné-neslané. Budem sa snažiť hrať čo najlepšie v lige a uvidím, či ma tréneri zavolajú aj nabudúce.

Po Nemeckom pohári vás tréner chválil…

Áno, Nemecký pohár mi vyšiel. Po ňom som bol spokojný. Hral som tam s Bondrom a Sukeľom a darilo sa nám. Neviem, prečo to teraz nešlo.

Róbert Lantoši pred ruským brankárom Iľjom... Foto: TASR, Michal Svítok
Róbert Lantoši, Iľja Konovalov Róbert Lantoši pred ruským brankárom Iľjom Konovalovom.

Odohrali ste už päť zápasov za reprezentáciu. Čo vám ukázali?

V prvom rade som veľmi vďačný za takéto príležitosti. Mám možnosť overiť si, či mám aj na najvyšší hokejový level. Uvedomujem si, že sa môžem ešte stále výrazne zlepšovať. Korčuliarsky to však zvládnem. Budem na sebe ďalej pracovať. Potešilo ma, že vo Švajčiarsku s nami bol aj Samo Buček. Je super, že sa presadil aj strelecky, to hokejistovi psychicky pomôže.

Ako ste v Nitre spokojní s doterajším priebehom ligy?

Posledný mesiac sme mali veľmi silný. V každom zápase sme bodovali. Teraz sa pokúsime pokračovať v nastolenom trende. Liga je vyrovnaná, odstupy nie sú veľké. Pokúsime sa vyhrať každý zápas a možno nám to vydá aj na výhru v základnej časti.

V stredu vás čaká šláger proti Zvolenu. Rozoberali ste ho v reprezentácii s hráčmi spod Pustého hradu?

Ani nie. Chalanom zo Zvolena sa asi príliš o lige hovoriť nechcelo. Ani sa im po nepríjemnej šnúre nečudujem. V Nitre sa na zápas tešíme, i keď bude veľmi náročný. Zase to vyšlo na nás (smiech). Keď sa v lige niekomu nedarí a už musí za každú cenu pretrhnúť sériu neúspechov, vždy narazí na Nitru.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Róbert Lantoši #Craig Ramsay