Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najvyššia výhra pod vedením Ramsayho. Slováci rozstrieľali Rakúsko

Slovenskí hokejisti obsadili na turnaji o Švajčiarsky pohár konečné tretie miesto. V piatok ho v Luzerne vybojovali po víťazstve 6:1 nad reprezentáciou Rakúska.

14.12.2018 18:32
Švajčiarsko hokej Švajčiarsky pohár Buček Foto: ,
Samuel Buček (Slovensko) a Philipp Linder (Rakúsko) v zápase Švajčiarskeho pohára o tretie miesto.
debata (8)

Duel rozhodol záver prvej a úvod druhej tretiny, keď si Slováci vypracovali rozhodujúci náskok, ten neskôr ešte zveľadili.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho zopakovali umiestnenie spred mesiaca, keď na Nemeckom pohári obsadili tiež bronzový stupienok.

Najbližšie sa Slováci v príprave na MS 2019 predstavia na turnaji Kaufland Cup v Bratislave od 7. do 9. februára. Na Zimnom štadióne Ondrej Nepelu sa stretnú s Olympijským tímom Ruska a reprezentáciou Bieloruska.

Slováci vybojovali vo Švajčiarsku tretie miesto Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Andrej Šťastný (Slovensko), Stefan Ulmer a...

Švajčiarsky pohár, o 3. miesto

Slovensko – Rakúsko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Góly: 20. Hudáček (Mi. Chovan), 22. Puliš, 24. Ďaloga (Hudáček), 35. Tybor (Hecl, Kytnár), 44. Ďaloga (Malec), 45. Buček (Tybor) – 33. Schneider (Kainz). Rozhodovali: Salonen (Fín.), Tscherrig – Duarte, Gnemmi (všetci Švaj.), vylúčení: 8:3 na 2 min., navyše Graňák a Obrist 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.
Slovensko: Godla – Baranka, Ďaloga, Ma. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Graňák, Malec, Koch – Štrauch, Kytnár, Mi. Chovan – Lantoši, Hudáček, Puliš – Buček, Šťastný, Tybor – Šoltés, Hecl
Rakúsko: Kickert – Schlacher, Strong, Peter, Unterweger, Ulmer, Wolf, Kragl, Lindner – Kristler, Brucker, Lebler – Schneider, Kainz, Ganahl – Hofer, Haudum, Zwerger – Macierzynski, Obrist, Richter

Craig Ramsay, tréner SR: „Myslím si, že celý tím hral veľmi dobre. Zaslúžili sme si vyhrať 6:1. Najmä v druhej tretine sme dokázali premeniť šance. Výborne chytal Godla. Nechceli sme sa nechať tak často vylučovať, to som hádam ešte nevidel. Viaceré fauly neboli ale úmyselné. Výborne sme aj hrali v oslabeniach. Viacerí chlapci ukázali dobrú tímovú robotu, bolo dobré vidieť najmä mladých chlapcov, ako si ju robili. Zbytočne sme však strácali puky v strednom pásme a na tom budeme musieť zapracovať.“

Ivan Droppa, asistent trénera SR: „Toto bola najťažšia výhra 6:1, akú som zažil. Začali sme laxne, nekorčuľovali sme, ale v druhej tretine sme sa prebrali. Pomohol nám k tomu gól v závere úvodného dejstva. Musíme však zabrať na disciplíne.“

Samuel Buček, strelec jedného z gólov Slovenska: „Môj premiérový gól v reprezentácii chutí skvele, ale bez spoluhráčov by som to nedokázal, za čo im chcem poďakovať. Rakúšania boli lepší v úvode, ale potom sme ukázali našu silu. V závere sme mali veľa vylúčení, niektoré podľa mňa ani neboli, ale zahrali sme dobre v oslabení, čo je plus.“

Libor Hudáček, útočník Slovenska, v zápase 1+2: „Žiadne víťazstvo sa nerodí ľahko a rovnako to bolo aj teraz. Ale postupne sme ukázali, že na to máme. Vieme si vypracovať šance, ale efektivita by mohla byť ešte vyššia.“

Dominik Graňák, kapitán Slovenska: „Súper mal v prvej tretine lepší pohyb, hral fyzicky dobre. Potom sme však využili šance. Výsledok jednoznačne berieme, tretia tretina bola poznačená vylúčeniami.“

V prvých piatich minútach úvodnej tretiny sa šanca nezrodila ani na jednej strane, potom však musel dvakrát zasahovať Godla. Rakúšania si vytvorili veľký tlak v útočnom pásme, ale strely Schneidera a Unterwegera v sieti neskončili.

Hra mala vyrovnaný priebeh, obe mužstvá korčuľovali vo veľkom tempe, ale pred bránkami bolo málo vzruchu. Svižná úvodná dvadsaťminútovka s minimom prerušení napokon priniesla gól až v samom závere. Michal Chovan prihral na pravú stranu Liborovi Hudáčkovi a ten nezadržateľne otvoril skóre.

Slovákom gól zo záveru prvej tretiny pomohol, pretože od úvodu tej druhej mali prevahu. Tú najskôr po minúte potvrdil druhým gólom Radovan Puliš a dve minúty po ňom skóroval aj obranca Marek Ďaloga.

Dominic Zwerger (Rakúsko) a brankár Denis Godla... Foto: TASR, Michal Svítok
hokej Švajčiarsky pohár godla Slovensko Dominic Zwerger (Rakúsko) a brankár Denis Godla (Slovensko) v zápase Švajčiarskeho pohára o tretie miesto Rakúsko - Slovensko.

Rakúšania mohli streliť kontaktný gól v presilovej hre v polovici zápasu, ale ich chvíle prišli až po jej skončení. Po faule Baranku mal Zweger možnosť skórovať z trestného strieľania, ale v rozhodujúcej chvíli mu ušiel puk. Potom však predsa len dostal puk do bránky Schneider. Slovenskí hokejisti odpovedali okamžite, keď skóre druhého dejstva upravil na 4:1 Radoslav Tybor.

V tretej tretine sa po štyroch minútach presadil svojim druhým gólom v zápase Ďaloga a Slováci viedli už o štyri góly. Ich súper postupne zaostával najmä korčuliarsky a po ďalšom obliehaní bránky Rakúska strelil premiérový gól v reprezentácii Samuel Buček.

Po tomto momente sa zaplnila trestná lavica na strane Slovenska, v jednej chvíli na nej sedeli až štyria hráči. Rakúšania však ani dvojnásobnú výhodu nedokázali zúžitkovať, Godla predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Na druhej strane sa nezmenilo skóre ani pri početnej prevahe Slovákov.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Švajčiarsky pohár