Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší strelec Vítkovíc. Tybor si želá preniesť formu do reprezentácie

Zdravotné problémy mu pricapili nálepku - smoliara. Útočníka Radoslava Tybora pripravili o účasť na viacerých vrcholných podujatiach, olympijský turnaj 2018 nevynímajúc.

12.12.2018 17:39
Radoslav Tybor Foto: ,
Radoslav Tybor a Marek Hecl (v pozadí) prichádzajú na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pred Švajčiarskym pohárom.
debata

Z tohto dôvodu sa ospravedlnil realizačnému tímu hokejovej reprezentácie aj z novembrového Nemeckého pohára v Krefelde.

„Deň pred zrazom som ochorel, nemohol som prísť. Som rád, že pozvánku som opäť dostal, vynasnažím sa mužstvu pomôcť vo švajčiarskom Luzerne na Lucerne Cupe. Verím, že predvedieme dobrý výkon a na podujatí uspejeme. Zdravotne som v poriadku, uvidím, ako mi to pôjde,“ vraví aktuálne najlepší strelec Vítkovíc v českej extralige. Druhý najproduktívnejší hráč tímu zaznamenal zatiaľ jedenásť gólov.

Slovenská reprezentácia hľadá súceho strelca – trúfa si 29-ročný Tybor na takúto výzvu? „Odpoveď na to dajú zápasy. V klube sa mi darí, nejaké góly dávam, vážim si každý jeden. Dúfam, že najdôležitejší ešte len príde,“ zasmeje sa.

„Dobre si rozumiem so spoluhráčmi v útoku – Ondřejom Romanom a Davidom Květoňom. Hráme spolu tretiu sezónu, ladí nám to a verím, že to tak aj bude pokračovať. Vo Vítkoviciach som spokojný, hoci by sme v tabuľke mohli byť aj vyššie než na aktuálnom siedmom mieste. Klesli sme v nej po päťzápasovej sérii prehier, preto mi pobyt v reprezentácii príde vhod. Rád by som streleckú formu potvrdil aj v reprezentácii,“ vyslovil želanie 39-násobný reprezentant, autor troch gólov.

Pod trénerom Craigom Ramsaym už hral, vie, čo od hráčov vyžaduje.

"Je to veľmi skúsený tréner, má veľa za sebou, vie názorne vysvetliť každú hernú činnosť. Ak budeme plniť jeho pokyny, bude to dobré. Tréningy sú kratšie, no o to intenzívnejšie. Veľa korčuľujeme, taký je trend, aj v klube uplatňujeme takýto štýl.

Zraz hokejovej reprezentácie v Bratislave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Libor Hudáček.

Na začiatku olympijskej sezóny som nastúpil v dvoch prípravných zápasoch proti Čechom – a potom ma vyradili zdravotné problémy. Vždy v najnevhodnejšej chvíli prišlo nejaké vážnejšie zranenie, už nemá zmysel sa k tomu vracať, aj v klube som vypadol na dlhší čas. Nemohol som ani zabojovať o nomináciu na zimnú olympiádu, o účasti na nej sníva každý športovec. Naskytala sa obrovská šanca, lebo hráči z NHL pod piatimi kruhmi neštartovali, žiaľ, zdravotný stav mi nedovolil využiť ju. Mrzelo ma to veľmi, ale zdravie je prvoradé," prízvukuje odchovanec dubnického hokeja.

Poznal každého spoluhráča v kabíne národného tímu? „Väčšinu chalanov áno, s niektorými som sa zoznámil na mieste. Privítali sme sa, tak sa to deje v bežnom hokejovom živote.“

V útoku bude hrať s Andrejom Šťastným a Samuelom Bučekom. „S chalanmi sa poznáme už dlhšie, najmä s Andrejom. Bude hrať centra, uvidíme, ako bude fungovať spolupráca v zápase. Nemyslím si, že by sa vyskytol nejaký problém,“ podotkol.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Radoslav Tybor