Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci si zvykli na prehry. Teraz sa tešia na víťazstvá a myslia na medailu

vadsaťštyri zápasov. Žiadne víťazstvo. Dva body. A len tridsať strelených gólov. Bilancia hokejovej reprezentácie do 20 rokov v Tipsport Lige je hrozivá.

06.12.2018 22:42
Miloš Fafrák Foto:
Miloš Fafrák bol so sedemnástimi bodmi suverénne najproduktívnejším hráčom HK Orange.
debata

V súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie v Kanade (od 26. decembra do 5. januára) vzbudzuje obavy. Dobrá správa však je, že tréner Ernest Bokroš má tentoraz v európskych ligách i zámorí výrazne väčšiu palebnú silu než v predošlých rokoch.

Fafrák: Posunuli sme sa vpred

Skúsený kouč už roky opakuje, že v rámci prípravy na svetový šampionát nie sú rozhodujúce výsledky v domácej súťaži. Oveľa dôležitejšie sú skúsenosti zo seniorského hokeja, ktoré naberú hráči v projekte a kvalitný tréningový proces.

„Je psychicky ťažké ísť do každého zápasu 100-percentne koncentrovaný, keď prehrávate a navyše vysoko 0:7 či 0:8. Postupne strácate motiváciu, no nejakým spôsobom ju musíte získať späť. Tréneri nám dávali čiastkové ciele, napríklad neprehrať druhú tretinu a podobne. Vždy sme si niečo našli, ale bolo to náročné,“ priznáva líder mužstva Miloš Fafrák.

Priznáva, že prehier bolo príliš veľa a kabínu ubíjali. Zároveň je však presvedčený, že mužstvo sa preladí na opačnú vlnu. „Tešíme sa na výhry, ktoré teraz hádam prídu. O chuť víťaziť sme neprišli. Stále je v nás. Ukázali sme to napríklad proti Budapešti, keď sme v závere vyrovnali a získali aspoň bod. Nejaké stretnutia sme vyhrali aspoň v prvej lige, hoci proti slabým tímom,“ tvrdí suverénne najproduktívnejší hráč mužstva (10+7).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#cojepsanotojedano#mrtveduse#

Príspevok, ktorý zdieľa MILOŠ FAFRÁK #19 (@milosfafrak),

Prezradí aj to, čo sa mladí chalani v projekte naučili: „Najmä hrať mužský hokej. Máte v ňom na všetko menej času, hrá sa tvrdšie, dbá na detaily a využíva sa veľa chýb súpera. Práve na chyby sme doplácali. No pôsobenie v lige nás posunulo dopredu. Všetci sme si vážili, že sme v nej mohli hrať.“

Zabudnúť na potupu, myslieť na medailu

Za kabínu si trúfne povedať, že mužstvo nevypustilo ani jeden zápas. Často vyplynuli zbytočné chyby práve z veľkého chcenia.

„Navyše nám nefungovali presilovky a trápili sme sa v ofenzíve. Keď prehráte šesť zápasov so skóre 1:41, je to veľmi zlá vizitka. Každý sa snažil, no nič nám nevychádzalo. Bola to potupa. Nikdy predtým som niečo podobné nezažil. Na prehry sme si akosi zvykli,“ dodáva odchovanec martinského hokeja, ktorý reprezentoval Slovensko na šampionáte do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi pred rokom a pol.

Mladí reprezentanti sa zídu znova v nedeľu. K tímu sa pripoja už aj hráči z európskych súťaží na čele s Fehérvárym, Krivošíkom či Liškom.

„Tešíme sa na chalanov. Vieme, akú máme vonku ofenzívnu silu. Teraz potrebujeme vytvoriť taký tím ako na osemnástkach, navzájom sa prispôsobiť. Potom môžeme urobiť dobrý výsledok,“ naznačuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#19

Príspevok, ktorý zdieľa MILOŠ FAFRÁK #19 (@milosfafrak),

A čo bude považovať za dobrý výsledok na MS, kde sa Slovensko v základnej skupine stretne s USA, Švédskom, Fínskom a Kazachstanom?

„Hovoríme o medaile. Každý rok opakujeme, že chceme medailu. Treba mať odvážne ciele. V skupine by nám zo silnejších súperov mohli herne pasovať Fíni. No pokúsime sa uspieť s každým. Minulý rok zdolali chalani USA, nič nie je nemožné,“ dodá odhodlane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Orange 20 #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Miloš Fafrák