Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košarišťan po parádnej premiére: Rybárova cesta by sa mi pozdávala

Zopakoval, čo sa pred rokom podarilo jeho rovesníkovi Patrikovi Rybárovi. Aj Andrej Košarišťan (24) zažil na Nemeckom pohári premiéru ako hrom. Debut v reprezentačnom drese okorenil okrem víťazstva aj cenným čistým kontom proti domácemu výberu (2:0). "Výhra ma potešila. Nula bola krásny bonus navyše. Teším sa, že sme zdolali Nemcov a uzavreli turnaj víťazstvom," vraví brankár Nových Zámkov.

12.11.2018 17:14
Andrej Košarišťan Foto: ,
Andrej Košarišťan.
debata

Pred turnajom ste vraveli, že zvyčajne nebývate nervózny. Platilo to aj v nedeľu?

Priznávam, nejaká nervozita sa dostavila. Nič veľké, čo by mi uškodilo. Skôr taká zdravá, viac som sa do zápasu vložil. Bolo niečo nové nastúpiť v drese reprezentácie. Vyšiel mi začiatok, mal som pár ľahších zákrokov na rozchytanie. Dostal som sa do zápasu a už to išlo výborne. Postupne som sa cítil ako v bežnom ligovom stretnutí.

Pomohli vám pred premiérou kolega Jaroslav Janus alebo tréner brankárov Ján Lašák?

Špeciálne sme nerozoberali, že to bude môj prvý zápas v národnom tíme. Boli sme však celý týždeň pokope, takže nejaké rady som od oboch dostal.

Hráči často hovoria o potrebe zvyknúť si na odlišný herný štýl. Aké je to u brankárov?

Samozrejme, je tam rozdiel v štýle hry, obrancovia sú iní, komplet mužstvo je iné. Súhra je, pochopiteľne, slabšia ako v klube, kde sme už na seba od začiatku sezóny zvyknutí. Ale nemal som s tým problém, všetko mi sedelo.

Záverečný zápas Slovákov na Nemeckom pohári Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Tomáš Malec v súboji s Leonhardom Pföderlom.

Ako sa vám pozdávali výkony mužstva na turnaji?

Boli fajn, predvádzali sme dobrú hru. Jediné, čo nás mrzí, že nám nepadali góly. Hokej je však taký, niekedy vám to skrátka v koncovke nevychádza. Ak by sme presnejšie strieľali, mohli sme skončiť na turnaji lepšie.

Čo vám dá turnaj do budúcnosti?

To ukáže až čas. Je to však pre mňa nová a výborná skúsenosť. Môžem z nej čerpať po hokejovej aj osobnostnej stránke. Vidím len plusy (úsmev).

Rozoberali ste vydarený zápas s trénerom Lašákom?

V lietadle sme sedeli v trojke s ním a Jarom Janusom. Trochu sme sa pozhovárali a niektoré drobnosti sme rozobrali. Od kouča mám prísľub, že si ešte pozrieme aj videorozbor, keď na to niekedy bude priestor a čas.

Nenaznačil vám, či vás ešte povolajú aj v budúcnosti?

Uvidíme, čo bude. Je to najmä na členoch realizačného tímu, ako som sa im páčil. Keby ma znova zavolali, istotne by som neodmietol (úsmev).

Viete, že rovnako ako vy odštartoval reprezentačnú kariéru pred rokom Patrik Rybár, ktorý sa následne zúčastnil na olympijských hrách a chytal na majstrovstvách sve­ta?

Priznám sa, že som nad tým aj rozmýšľal. Zdalo sa mi, že Paťo začal presne takto na Nemeckom pohári. Nerozmýšľam však nad tým, čo bude. U každého je jeho cesta kariérou iná. Paťo mal za sebou výborné sezóny, nebolo to len o jednom zápase v Nemecku, ale o celej jeho práci a jeho napredovaní. Určite by ma potešilo, keby bola moja cesta aspoň sčasti podobná. Vždy je pekné sa niekam posunúť. Preto tvrdo pracujeme na tréningoch a snažíme sa denno-denne zlepšovať. Toto sú najkrajšie odmeny.

Pochválil vás už klubový tréner Milan Jančuška?

Zatiaľ nie. V utorok na tréningu mi určite niečo povie. Komunikoval som však s trénerom brankárov v klube Františkom Kučerom, ten ma pochválil. Nemal zatiaľ žiadne pripomienky, možno naživo na tréningu si duel rozoberieme podrobnejšie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecký pohár #Andrej Košarišťan