Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výstražný prst pre dvadsiatku. Prehrala všetko

Chýbalo im zopár dôležitých hráčov, no i tak verili, že si z Nemecka privezú lepšie vysvedčenie. Slovenskí hokejisti do 20 rokov získali na Turnaji štyroch krajín v Deggendorfe jediný bod a v konkurencii rovesníkov z Nemecka, Švajčiarska a Nórska obsadili poslednú priečku.

10.11.2018 15:30 , aktualizované: 18:51
Ernest Bokroš Foto: ,
Hlavný tréner hokejistov do 20 rokov Ernest Bokroš (vpravo) so svojimi zverencami.
debata

Na záverečnom prípravnom turnaji pred juniorským šampionátom (26. decembra až 5. januára vo Vancouvri a Victorii) sa zverenci Ernesta Bokroša trápili najmä v útočnej fáze, v úvodných dvoch súbojoch však aj priveľa inkasovali. Bez Fehérváryho, Lišku či Krivošíka postupne podľahli Nórom 4:5 po predĺžení, Nemcom 3:4 a Švajčiarom 0:2.

„Na turnaji sme zanechali dobrý dojem, ale iba herne. Nie výsledkovo. Chlapci sa nadreli, výborne korčuľovali a plnili, čo sme si povedali. Veľmi ma mrzí, že výsledky tomu nezodpovedajú. Keď si vypracujete šance, potrebujete ich aj premeniť,“ vravel Bokroš pre hockeyslovakia.sk.

Málilo sa mu sedem strelených gólov. „Proti Švajčiarom sme trikrát šli do prečíslenia 2 na 1, raz dokonca 3 na 1, ale ani raz sme to nevyužili. Trápime sa aj v presilovkách. Vieme si vypracovať šance, ale niekedy ani z vyložených príležitostí neskórujeme. Trápime sa v koncovke, chýba nám pokoj na hokejkách. Pritom práve toto sú momenty, keď sa láme zápas,“ poznamenal.

Najkritickejší bol po úvodnom súboji s Nórskom, ktoré jediné nefiguruje medzi elitou. „Neodohrali sme síce zlé stretnutie, boli sme po celý zápas lepším tímom, ale v niektorých situáciách sme inkasovali lacné a zbytočné góly, kvôli ktorým sme viackrát stratili vedenie v zápase. Zaostávali sme však najmä v presilových hrách. Nebol som spokojný s ofenzívou, nedokázali sme sa dostatočne presadiť,“ vravel po štvrtkovom súboji.

Mladí Slováci sa na prelome rokov predstavia na MS v Kanade v B-skupine. Postupne si zmerajú sily s Američanmi, Švédmi, Fínmi a Kazachmi.

Turnaj štyroch krajín hokejistov do 20 rokov:

Slovensko „20“ – Švajčiarsko „20“ 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Zostava SR: Sklenár – Žiak, Korenčík, Kupec, Demo, Nahálka, Golian, Švec, Boldižár – Baláž, Kollár, Fafrák – Regenda, Urbánek, Giertl – Köver, Čenka, L. Lunter – Juščák, Minárik, M. Havrila

Nemecko „20“ – Nórsko „20“ 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Konečná tabuľka:
1. Nemecko 3 3 0 0 0 11:5 9
2. Švajčiarsko 3 2 0 0 1 6:6 6
3. Nórsko 3 0 1 0 2 9:11 2
4. Slovensko 3 0 0 1 2 7:11 1

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #švajčiarski hokejisti do 20 rokov