Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lunter: Nepotrebujem oddych. Reprezentácia pre mňa veľa znamená

V lete vymenil rodnú Banskú Bystricu za možnosť hrať v KHL. V drese bratislavského Slovana sa Mário Lunter (24) od začiatku sezóny ukazuje v dobrom svetle a jeho výkony si všimli aj reprezentačný tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan.

06.11.2018 16:15
Rudolf Červený, Mário Lunter Foto: ,
Mário Lunter (vpravo) so spoluhráčom zo Slovana Rudolfom Červeným.
debata

„KHL je predsa len kvalitnejšia súťaž, som viac na očiach,“ tvrdí pracovitý útočník, ktorý vyniká poctivou defenzívou a fyzickou hrou.

V poslednom stretnutí pred prestávkou ste mohli zdolať silnú Astanu (1:2). Čo chýbalo, aby ste uspeli?

Astana má veľmi kvalitný tím. Bol to ťažký zápas, najmä o korčuľovaní a obranách, podobne ako predtým s Lokomotivom. Škoda, že nám v rozhodujúcich fázach chýbal jeden krok, kúsok šťastíčka alebo trochu väčšia agresivita pred bránkou. Snažili sme sa, ale nestačilo to.

Lámal sa duel po prvom góle Červeného, keď ste mali ihneď výhodu presilovej hry?

Mohlo sa to zlomiť už tam. Mali sme pridať druhý gól, ale taký je hokej. Dostali sme šancu výraznejšie súperovi odskočiť, ale nevyužili sme ju. Súper v oslabení veľmi dobre bránil. Naozaj sme veľmi chceli v pondelok vyhrať.

Hostia vyrovnali v presilovke o dvoch hráčov a hoci ste ďalšie dvojité oslabenie ustáli, krátko po jeho skončení ste inkasovali víťazný gól…

Bolo super, že sme sa ubránili v dôležitom oslabení. Mužstvu to vždy pomôže najmä po psychickej stránke. Obrovská škoda, že sme aj tak o chvíľu dostali gól. Oslabenia stoja veľa síl. Hra sa príliš rozkúskovala. Niekto hrá oslabenia, iný len presilovky. Jeden vypadne z tempa, druhý je zase priveľa na ľade.

Mário Lunter z HC Slovan Bratislava. Foto: SITA, Martin Mednansky
HOEKEJ-KHL: Bratislava lunter Mário Lunter z HC Slovan Bratislava.

Vy sa na oslabenia sťažovať príliš nemôžete. Hráte v nich veľa a ste v nich platný.

Som rád, že mi tréner dáva toľko priestoru. Snažím sa to využiť a okrem zodpovednej práce pridať aj nejaké body.

V pondelok ste sa snažili naštartovať spoluhráčov aj tvrdými súbojmi pri mantineli.

Vždy sa snažím vydať zo seba maximum, bojovať v každom striedaní na sto percent. Vtedy to tak vyšlo, že som dobre trafil súpera a hneď po mne predviedol to isté aj Rudo Červený. Škoda, že nás to nepotiahlo k bodom.

Prečo ste si už v tretej tretine nevybudovali väčší tlak?

Súper hral dobre a účelne. Vyhadzoval puky z tretiny a bránil dobre, šli sme vždy do plných. Veľa síl nám zobrali oslabenia, chýbali nám potom v závere. Pred koncom sme tam ešte mali jednu šancu, po strele z rohu sa puk vždy môže odraziť do bránky, ale nemali sme šťastie.

V KHL máta nabitý program, vaši spoluhráči sa tešia na krátke voľno. Vy sa presúvate k reprezentácii. Nepotrebujete si oddýchnuť?

Veľmi sa teším a vôbec mi neprekáža, že si neoddýchnem. Pozvánku si vážim. Urobím všetko preto, aby som sa trénerom odvďačil za nomináciu. Pre každého chalana je veľká vec, keď môže hrať za Slovensko. Keď som pred štyrmi rokmi pôsobil v Slovane, zahral som si dva zápasy na Slovakia Cupe v Bratislave. Gól som vtedy nedal. Možno teraz.

Mário Lunter (vľavo) v drese Slovana Bratislava. Foto: SITA, Braňo Bibel
Mário Lunter Mário Lunter (vľavo) v drese Slovana Bratislava.

Letný prestup do Slovana ste robili s víziou väčšej šance dostať sa do národného tímu?

Určite sa dá dostať do reprezentácie aj zo slovenskej ligy, ale KHL je predsa len kvalitnejšia súťaž. Som viac na očiach. Viac si ma všímajú, čo by mohlo byť moje plus. No nech som pôsobil kdekoľvek, vždy sa snažím hrať rovnako.

Vynikáte najmä v napádaní a dobrej defenzívnej robote. Nikdy ste netúžili výraznejšie sa bodovo presadiť?

Nikdy som nebol kanonier, nezbieral som veľa bodov. Skôr šance pre spoluhráčov vybojujem napádaním, korčuľovaním, prípadne tvrdšou hrou. O to isté sa budem snažiť aj v národnom tíme. Viem, že tréner Ramsay si vyberá hráčov podľa toho, aký typ potrebuje. Každý dostane svoje úlohy a potom je len na ňom, aby ich na ľade plnil. Ide mu o tímový výkon, s ktorým môže mužstvo uspieť. Rád by som ostal po boku Matúša Sukeľa, hrá sa mi s ním dobre aj v Slovane.

Viete, čo vás na Nemeckom pohári čaká?

Viem, že to bude zase o čosi vyššia úroveň ako v KHL. Bude sa ešte viac korčuľovať a na všetko budeme mať menej času. Treba hrať ešte jednoduchšie ako v Slovane – byť priamočiary, pokúsiť sa strieľať a hrať dobre dozadu.

S akými výsledkami budete spokojný?

Nad všetkými troma súpermi môžeme vyhrať. Určite pôjdeme do každého zápasu pripravení a motivovaní zvíťaziť.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Mário Lunter