Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kytnár: Šampionát doma je výzva. Boj o miestenky na domáce MS sa začína

Do slovenskej hokejovej reprezentácie sa po trojročnej pauze vracia skúsený útočník Milan Kytnár (29).

05.11.2018 19:38
Milan Kytnár Foto: ,
Milan Kytnár.
debata

„Slovenských hráčov v zahraničí ubúda, čo je príležitosť pre chalanov zo slovenskej ligy, aby sa posunuli vyššie,“ podotýka opora Zvolena.

Hokejisti Zvolena mali nahustený predchádzajúci týždeň. Ako sa cítite?

Výborne. V posledných dňoch sme mali síce trochu náročnejší program, za päť dní sme odohrali štyri zápasy. Zvládli sme to však perfektne, sme veľmi dobre pripravení. Do reprezentácie prichádzam veľmi rád. Pozvánka ma potešila, keď mi Craig (Ramsay) zavolal, hneď som súhlasil, no pred nami bolo ešte dosť zápasov. Dúfal som, že sa nezraním, čo sa našťastie nestalo, a tak som tu.

Reprezentácia hľadá strelca, so štrnástimi gólmi vediete tabuľku strelcov v slovenskej Tipsport Lige. Máte formu, v nominácii patríte k najskúsenejším. Ste pripravený na úlohu zakončovateľa?

Zatiaľ som sa s trénermi nerozprával o mojej úlohe v tíme. Aká bude, takú prijmem a budem sa snažiť splniť ju čo najlepšie.

Národný tím vstupuje do sezóny, ktorej vrcholom bude svetový šampionát v Bratislave a Košiciach. Vnímate Nemecký pohár ako začiatok boja o nomináciu na majstrovstvá sveta?

Na každom podujatí pred majstrovstvami sveta sa bojuje o miestenky. Každý z nás sa chce ukázať čo v najlepšom svetle, najmä chalani, ktorí dostávajú prvú šancu, ale aj tí, čo už majú skúsenosti z vrcholných podujatí a pravidelne sa vracajú do národného tímu. Vždy je to boj, tak to berie každý z nás.

Vyhovuje vám štýl, ktorý vštepuje mužstvu tréner Craig Ramsay? Zjednodušene: výdatné korčuľovanie, piati bránia, piati útočia?

Taký hokej sa dnes hrá. Keď jeden zo svojej úlohy vypadne, ostatní štyria nemusia stíhať. Dominuje priamočiarosť, taký je trend. Ak chceme držať tempo, musíme sa prispôsobiť. Zo Zvolena je tu aj Rasťo Špirko, veríme, že prinesieme víťaznú pohodu.

Tréner Ramsay dáva príležitosť viacerým hráčom zo slovenskej najvyššej súťaže. Je to pre nich väčšia motivácia?

Úroveň slovenskej ligy stúpla. Väčšina zápasov má svoju kvalitu, hrá sa hore-dolu agresívny korčuliarsky hokej. Slovenských hráčov v zahraničí ubúda, čo je príležitosť pre chalanov zo slovenskej ligy, aby sa posunuli vyššie. Niektorí ju aj využili, dostali sa na majstrovstvá sveta i olympijský turnaj. Ide o to, aby sme čo najlepšie využili príležitosť, ktorú dostávame.

Milan Kytnár. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Milan Kytnár Milan Kytnár.

Čakali ste takú dobrú sezónu Zvolena?

Zo začiatku to vyzeralo veľmi dobre. Manažment odviedol veľmi dobrú prácu, dotiahol viacerých výborných hráčov. V kabíne je výborná partia, tréner Andrej Podkonický s fínskym asistentom Raimom Summanenom nás zodpovedne pripravujú na každý jeden zápas. Výsledky sa dostavujú, sme na čele tabuľky.

V nedeľu vyhral Zvolen v Budapešti v predĺžení. Bod získal alebo stratil?

Bod sme stratili. Mali sme aj trochu smolu, za stavu 2:0 sme trafili štyri alebo päť žŕdiek. Sme však radi aj za dva body. Keby nám niekto pred začiatkom sezóny povedal, že pôjdeme do novembrovej prestávky s päťdesiatimi, asi by sme mu neverili.

Beriete reprezentáciu ako spríjemnenie hokejového života, odreagovanie sa od klubových povinností?

Vždy je to motivácia navyše, o mesiac čaká reprezentáciu turnaj vo Švajčiarsku. Je to ďalšia výzva, aby sme sa zlepšovali. Pre mňa to znamená, aby som si aj na ďalší zraz výkonmi v klube vypýtal pozvánku.

Čo považujete za reálnejšie – vyhráte súťaž strelcov, alebo bude Zvolen majster?

(so smiechom) Do konca sezóny ostáva ešte veľa zápasov. Verím tomu, že reálne sú obe veci.

Ak by to vyšlo, zrejme by bola reálna aj vaša účasť na domácich majstrovstvách sve­ta…

Dovtedy je ešte veľa času. Ak sa bude dariť zvolenskému tímu, budeme bodovať a držať sa na čele tabuľky, budeme aj v pozornosti trénerov reprezentácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Milan Kytnár #Nemecký pohár 2018