Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povinná registrácia. Organizátori MS broja proti priekupníkom

Organizátori hokejových majstrovstiev sveta sa rozhodli bojovať proti priekupníkom. Údajne si pre nich pripravili niekoľko prekvapení.

19.10.2018 10:39 , aktualizované: 14:59
laco predaj MS vstupenky Foto: ,
Ján Laco so zakúpenými lístkami na MS v hokeji.
debata

Záujemcovia o lístky na budúcoročný šampionát v Bratislave a Košiciach sa budú po novom musieť zaregistrovať. Lístky sa už nebudú predávať v kamenných predajniach, ale len cez internet.

Navyše, mení sa aj obmedzenie na počet balíkov pre jednu osobu. Nik si už nebude môcť kúpiť viac než štyri vstupenky na konkrétny zápas. Ak ich už bude mať, systém ho nepustí k žiadnemu ďalšiemu balíčku, ktorý by obsahoval predmetný duel.

„Rokovali sme s oficiálnym predajcom a snažili sa nájsť riešenie nedávneho problému. Tým bude povinné vyplnenie registračného formulára. Obsahovať bude meno, priezvisko, e-mailový kontakt a mobilné telefónne číslo, na ktoré mu následne príde overovací SMS kód. Až po verifikácii si bude môcť fanúšik vstupenku zakúpiť,“ tvrdí prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.

Aké prekvapenia si pripravili pre priekupníkov, ktorí sa dostali k lístkom pri štarte predaja v septembri, prezradiť nechcel. Zdôraznil však, že sa pokúsia špekulantom ich snahu výrazne na lístkoch zarobiť poriadne znepríjemniť.

Balíčky vstupeniek sa budú naďalej predávať formou „fronty“, v ktorej by mal zdokonalený algoritmus vyhadzovať priekupníkov. Naďalej platí, že kúpiť sa budú dať ešte aj lístky na zápasy Slovenska. Nejaké – ich presný počet organizátori neuvádzajú – dali do predaja aj včera, ale už krátko po obede neboli k dispozícii.

„Po prvých technických problémoch systém predaja fungoval. Momentálne registrujeme už vyše 23 000 predaných balíčkov denných lístkov,“ prezrádza Kohút.

SZĽH už nebude oznamovať, kedy posunie do systému nové a nové balíčky lístkov. Kohút odporúča fanúšikom, aby pravidelne sledovali stránky hockeyslovakia.sk alebo 2019.iihfworlds.com a nekupovali si lístky iným než oficiálnym spôsobom – cez priekupníkov alebo neoficiálne webové stránky, kde sa ceny už dávnejšie vyštverali na niekoľkonásobok.

„Uvoľňovanie kapacít bude postupné. Chceme sa takto vyhnúť nárazovým vlnám. Stále platí, že pri spustení predaja sme do neho uvoľnili približne 30 % kapacity, takže na všetky stretnutia ešte lístky sú,“ upresňuje riaditeľka komunikácie šampionátu Michaela Grendelová.

V decembra sa začne druhá fáza predaja lístkov, v rámci ktorej sa do obehu dostanú už aj denné vstupenky na play off. Od februára budúceho roka nahradia všetky dovtedajšie balíčky len vstupenky na jednotlivé zápasy. Organizátori však upozorňujú, že v tejto fáze už reálne nemusia byť k dispozícii lístky na stretnutia Slovákov ani Čechov.

Na zápasy v Bratislave je pre fanúšikov vyčlenených 7441 miest a v Košiciach 5920.

debata chyba
Viac na túto tému: #vstupenky #MS 2019 v hokeji