Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Záujem je enormný. Lístky na Slovákov ešte pôjdu do predaja

Za prvý deň sa predalo vyše 11-tisíc balíčkov vstupeniek na budúcoročné majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach. Ďalších 10-tisíc si ľudia rezervovali.

20.09.2018 17:20
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco počas spustenia predaja vstupeniek na MS 2019 na Slovensku.
debata (1)

Stredajšie spustenie predaja vstupeniek poznačili viaceré technické problémy. Organizátori šampionátu sa spoločne s oficiálnym predajcom z Ticketportalu snažia vymyslieť riešenie, ktoré by umožnilo predať v ďalších vlnách čo najviac lístkov na zápasy Slovenska a Česka ozajstným fanúšikom, nie priekupníkom.

„Záujem priaznivcov nás neprekvapil, ale jeho intenzita bola ohromujúca. Úvod predaja sprevádzali technické problémy nášho partnera, čo nás mrzí. Na druhej strane sme radi, že prvé vstupenky, ktoré sme do predaja uvoľnili – teda 30 percent z celkovej predajnej kapacity, našli cestu k fanúšikom,“ uviedol prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Zatiaľ čo v stredu sa hokejoví fanúšikovia hnevali na nezvládnutý systém predaja a zle nastavený algoritmus, ktorý ich pri online nákupe nesprávne identifikoval ako priekupníkov, teraz ich môže potešiť aspoň jedna správa od organizačného výboru šampionátu. Ten tvrdí, že lístky na zápasy slovenského a českého tímu vypredané nie sú.

Celkovo do predaja určili minimálne 430-tisíc lístkov. Z nich do prvej vlny prvej fázy predaja uvoľnili okolo 30 percent. Ďalšie posunú do predaja postupne.

„Momentálne intenzívne rokujeme so spoločnosťou Ticketportal v snahe upraviť systém tak, aby sme zamedzili priekupníkom nakupovať lístky v maximálnych objemoch a paralyzovať predaj. Je možné, že vstupenky na zápasy Slovákov a Čechov budeme predávať aj iným spôsobom, ale nechcem zatiaľ predbiehať,“ doplnil Kohút.

Termín, kedy si budú môcť ľudia kúpiť ďalšie denné lístky na šampionát, ešte nie je známy, no organizátori ho vopred oznámia. „Garantujeme, že medzi nimi budú aj zápasy Slovenska a Česka,“ tvrdí Michaela Grendelová, riaditeľka komunikácie MS 2019.

Vedenie SZĽH aj organizačný výbor opätovne odporúčajú hokejovým priaznivcom, aby si lístky nekupovali iným než oficiálnym spôsobom – cez priekupníkov alebo neoficiálne webové stránky, kde sa už cena vyšvihla na niekoľkonásobok.

„Už v piatok sa môže do predaja vrátiť časť vstupeniek, ktoré boli rezervované. Ak totiž neboli uhradené, objavia sa v predajnej sieti opäť ako dostupné a môže si ich rezervovať niekto iný. Rozhodne fanúšikom odporúčame priebežne sledovať naše stránky 2019.iihfworlds.com a hockeyslovakia.sk,“ spresnila Grendelová.

Vstupenky na jednotlivé stretnutia sa dostanú do obehu až v záverečnej tretej fáze predaja na budúci rok vo februári. Od decembra budú k dispozícii denné vstupenky na play off (zahŕňajúc štvrťfinále, semifinále, súboj o 3. miesto a finále).

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Košice #vstupenky #MS 2019 v hokeji