Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadá sa asistent. Počkáme na rozhodnutie Handzuša, tvrdí Šatan

Hľadajú muža, ktorý bude na lavičke pravou rukou Craiga Ramsayho. Generálny manažér Miroslav Šatan a kanadský kouč hokejovej reprezentácie riešia otázku prvého asistenta.

17.09.2018 10:36
šatan hokej Foto: ,
GM Slovenska Miroslav Šatan odpovedá na otázky novinárov.
debata

Vladimír Országh sa rozhodol plnohodnotne venovať práci v Slovane a nahradiť by ho mohol jeho spoluhráč z kádra majstrov sveta z Göteborgu 2002 Michal Handzuš.

Odpoveď do konca septembra

„Otázku zloženia realizačného tímu by sme mohli vyriešiť do konca septembra. V hre sú dve-tri mená,“ priznáva Šatan.

S Ramsaym, ktorý pricestoval na Slovensko minulý týždeň v stredu, už jednotlivé mená v rýchlosti prebral. Teraz si určitý čas musia počkať, ako sa rozhodne Handzuš.

„Bez neho zatiaľ nič nevyriešime. Dá sa povedať, že je našou prvou voľbou. Uvidíme, čo povie,“ dopĺňa generálny manažér reprezentácií.

Handzuš a Ľubomír Višňovský pomáhali Ramsaymu počas prípravných turnajov v rámci predošlej sezóny, záverečný blok pred majstrovstvami i celý šampionát absolvoval po jeho boku Róbert Petrovický.

„Robo je jeden z tých, ktorí sú v hre. Počkajme si na oficiálne stanovisko,“ stručne poznamenáva Šatan.

Nabitý august

Majiteľ všetkých štyroch seniorských slovenských medailí a víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom si počas leta oddýchol v USA, kde strávil s rodinou mesiac. Po návrate ho čakala kopa práce.

„Od začiatku augusta už naplno fungujú mládežnícke reprezentácie – začínajú sa letné sústredenia a rôzne turnaje. Nezdá sa to, ale pre tieto kategórie je august naozaj rušný,“ prezrádza 43-ročný bývalý reprezentačný kapitán.

Na seniorov čaká prvá reprezentačná akcia až v novembri. Predstavia sa na tradičnom Nemeckom pohári.

„Dovtedy máme dostatok času na zloženie realizačného tímu a pripravenie stratégie na celú sezónu. Dva mesiace môžeme sledovať hráčov, aby sme spravili čo najlepšiu nomináciu na Nemecký pohár,“ hovorí Šatan.

Craig Ramsay a Miroslav Šatan. Foto: Robert Hüttner, Pravda
šatan ramsay Craig Ramsay a Miroslav Šatan.

Rozhoduje kvalita, nie liga

Na olympiáde v Pjongčangu sa predstavilo desať hráčov z Tipsport Ligy, na majstrovstvách sveta v Dánsku ich bolo sedem. Bude mať domáca súťaž také početné zastúpenie aj na budúcoročnom šampionáte?

„Nie je podstatné, aké číslo to bude. Využijeme toľko chlapcov, koľko budeme potrebovať. Nevyberáme si hráčov podľa ligy, ale podľa výkonnosti. Do Pjongčangu šlo viac hokejistov z našej ligy, než sme čakali na začiatku, možno ich teraz bude menej. Hráči z extraligy by však rozhodne nemali cítiť, že z ligy sa nedá dostať do národného tímu. Minulý rok totiž dobre videli, že to ide,“ vysvetľuje Šatan.

Prínos vstupu maďarských tímov do ligy si netrúfa odhadnúť. Pozitíva i negatíva podľa neho odhalí len čas. Teší ho však návrat viacerých skúsených hráčov do súťaže. „Ich skúsenosti budú cenné pre kluby aj pre ich mladších spoluhráčov. Vítam, že sa chalani z európskych líg vracajú domov.“

Očakáva, že väčšie zastúpenie v národnom tíme by mohli mať aj hráči Slovana. V tíme pod vedením Országha dostávajú príležitosť aj niektorí šikovní mladíci s reprezentačným potenciálom.

„Budeme ich sledovať a dúfať, že dosiahnu progres a následne ho potvrdia aj v národnom tíme. V Podoľsku výborne odštartoval Hrivík, určite dostane príležitosť na niektorom z turnajov. Verím, že mu návrat do Európy pomôže,“ naznačuje Šatan.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Craig Ramsay