Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

S lopatou problém nemá. Už nie som hráč, vraví nostalgicky Hossa

Nový reprezentačný dres si už v ostrom zápase na seba neoblečie. Marián Hossa (39) zo zdravotných dôvodov vynechal minulú sezónu a v kariére už pokračovať nebude.

06.09.2018 21:00
hokej, logo, dres, SZLH, Kohut, Hossa, Foto: ,
Marián Hossa (vpravo) na propagácii nových dresov a loga slovenského hokeja.
debata (4)

Naďalej však chce pomáhať slovenskému hokeju a preto sa rozhodol propagovať nové logo SZĽH aj reprezentačné dre­sy.

„V logu vidím hokej, našu krajinu a víťazstvo. Je moderné a pozitívne,“ uviedol pre médiá trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Ako sa vám pozdávajú nové dresy a nový znak?

Sú veľmi zaujímavé. Znak je moderný. Páči sa mi, že v ňom vztýčené hokejky symbolizujú víťazstvo. Vždy, keď sme vyhrali, vládla vynikajúca atmosféra a presne to mi tento nový znak evokuje. Verím, že mladých hokejistov nové logo aj dresy nakopnú, budú napredovať a robiť nám radosť.

Nedostali ste chuť obliecť si nový dres aj na ľade?

Bohužiaľ, čas nezastavíš. Veľmi rád by som hral, ale moja situácia je dobre známa. Už nie som hráč, len pomáham propagovať novinku, lebo sa mi páči a chcem pomôcť slovenskému hokeju aspoň takto, keď už nie priamo na ľade.

Aký bol váš prvý dojem, keď vám ukázali logo?

Keď ma požiadali o spoluprácu, bol som zvedavý, ako bude vyzerať. Keby sa mi logo nepáčilo, určite by som ho nepomáhal propagovať. Vidím v ňom hokej, našu krajinu a víťazstvo. Je moderné a pozitívne.

Nové dresy a logo slovenského hokeja Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Predstavitelia SZĽH predstavili svoje nové logo...

Ktorý dres sa vám páči viac – biely alebo modrý?

(pozrie sa a zamyslí) Oba sú veľmi zaujímavé. Ale modrá farba mi pasuje viac.

Na budúci rok sa majstrovstvá sveta uskutočnia na Slovensku. Budete ich sledovať naživo?

Určite sa prídem pozrieť, veď je to u nás doma. Už budem v úlohe fanúšika, užijem si ich inak ako tie, na ktorých som hral. Verím, že chalani predvedú svoje maximum.

Ako ste trávili leto?

Dokončovaním domu. Väčšinou som veci organizoval cez telefón, ale v rámci niektorých brigád som priložil ruku k dielu aj ja. S lopatou nemám problém. V pondelok letím do Ameriky. Najprv do Chicaga, kde sa pár dní zdržím, následne sa na jeden deň presuniem na lekársku kontrolu do Arizony. Ešte sa vrátim do Chicaga, navštívim klub a po týždni by som sa mal vrátiť späť na Slovensko.

Nemôže sa lekárska kontrola skončiť nejakým prekvapením?

Momentálne nemám žiadne kožné problémy, lebo som rok a pol – s výnimkou fotenia nového dresu – na sebe nemal výstroj. Všetci vedia, o čo v mojom prípade ide a kontrola určite prebehne rýchlo a normálne. Obliecť si náplecníky a chrániče na lakte bolo trochu zvláštne. Keď som ich vybral, smrdeli rovnako ako predtým (smiech). Cítil som nostalgiu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marián Hossa #SZĽH