Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci vstúpili do prestížneho turnaja prehrou so Švédmi

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prehrala v úvodnom zápase turnaja Hlinka Gretzky Cup v kanadskom Edmontone so Švédskom 2:4.

07.08.2018 07:08
Hokej, korčule, hokejka, ilustračné foto Foto:
Ilustračná fotografia.
debata

Zverenci trénera Viliama Čacha mali výborný vstup do stretnutia, keď po necelej minúte viedli vďaka presnému zásahu Valiguru, no „Tri korunky“ postupne otočili skóre vo svoj prospech gólmi Greweho s Brobergom.

Do druhej prestávky však stihol vyrovnať Turan a po 40 minútach svietil na kocke nerozhodný stav. O výsledku napokon rozhodol úvod tretieho dejstva, v ktorom skórovali Henriksson s Brobergom a zabezpečili hráčom zo severu Európy tri body.

Slováci nastúpia na druhý duel základnej A-skupiny v stredu o 3:00 h SELČ proti domácej Kanade, ktorá v prvom vystúpení na prestížnom podujatí deklasovala Švajčiarsko 10:0.

„Bolo vidieť, že z prípravného zápasu proti Amerike sa chlapci poučili. Síce sme nemali veľa času, ale urobili sme si rozbor zápasu proti USA, a hlavne vo veciach, z ktorých sme proti Američanom inkasovali góly, sme boli dnes ďaleko silnejší. Prehra mrzí, ale švédska kvalita bola na vysokej úrovni. Mali veľa príležitosti na strelenie gólov, na druhej strane málokedy s nimi hráte zápas, v ktorom je 2:2 po dvoch tretinách. Možno, ak by v tretej tretine nedostaneme gól hneď v jej úvode, tak sa hra vyrovná a možno by sme aj začali mať navrch my, keďže by Švédi určite začali nervóznieť. Nezvládli sme to a nakoniec sme prehrali 2:4,“ povedal pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) hlavný tréner SR „18“ Viliam Čacho.

A-skupina (Edmonton):
Švédsko – Slovensko 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 10. Grewe (Bjerselius, Aström), 21. Broberg (Raymond, Holtz), 42. Henriksson (Holtz, Söderström), 46. Broberg – 1. A. Valigura (Čajkovič), 36. O. Turan (Sojka)
Zostava SR: Kozel – O. Turan, Golian, Matej Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, F. Gajdoš – Michal Mrázik, Sojka, M. Chromiak – A. Valigura, A. Turanský, Čajkovič – M. Volko, J. Haščák, D. Jendek – Kormúth, J. Eliaš.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov #Hlinka Gretzky Cup