Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smer sever. Ďaloga a Bakoš budú spoluhráčmi vo Švédsku

Slovenský hokejový obranca Marek Ďaloga bude v sezóne 2018/2019 pôsobiť vo švédskej SHL. Dvadsaťdeväťročný zvolenský rodák sa dohodol na spolupráci s klubom Mora IK.

05.06.2018 21:53 , aktualizované: 06.06.2018 12:11
debata

Skúsený slovenský reprezentant doteraz vo Švédsku nehral. Ostatný súťažný ročník začal v KHL v čínskom klube Červená hviezda Kchun-lun, od januára 2018 hral za Spartu Praha.

Účastník štyroch MS či ZOH 2018 hral v KHL aj za Slovan Bratislava a Kazaň, v Česku okrem Sparty Praha aj za Pardubice.

Na ostatnom svetovom šampionáte v Kodani odohral Marek Ďaloga všetkých sedem duelov slovenského výberu a dosiahol v nich bilanciu 2 góly a 1 asistencia.

Po jeho boku v by mal v More hrať aj reprezentačný kolgea Martin Bakoš.

Martin Bakoš by mal byť jednou z opôr... Foto: Ivan Majerský, Pravda
martin bakoš, Martin Bakoš by mal byť jednou z opôr slovenskej reprezentácie na Arosa Challenge.

Dvadsaťosemročný Bakoš len nedávno prestúpil z Liberca do konkurenčnej Komety Brno. „Jeho nástup do Komety sa odkladá pravdepodobne na ďalšiu sezónu. Po vzájomnej dohode sa rozhodol využiť zaujímavú ponuku zo Švédska,“ povedal majiteľ a hlavný tréner Komety Brno Libor Zábranský.

Martin Bakoš bol v uplynulom ročníku českej extraligy najproduktívnejším hráčom Liberca. V základnej časti odohral 52 duelov so ziskom 40 bodov (14 gólov a 26 asistencií), v desiatich súbojoch play- off mal bilanciu 2+3.

Spišskonovoveský rodák má skúsenosti s pôsobením v KHL a vyskúšal si aj pôsobenie najvyšších súťažiach v Česku a na Slovensku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Bakoš #Marek Ďaloga #SHL #Mora IK