Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Základná skupina Slovákov na domácich MS by mala byť v Košiciach

Základná skupina so slovenskou reprezentáciou na budúcoročnom svetovom šampionáte v ľadovom hokeji sa zrejme bude hrať v Košiciach.

14.05.2018 12:08
HC Košice, Steel aréna, hokejový štadión Foto:
Steel aréna v Košiciach.
debata

Informáciu uverejnil denník Šport v pondelňajšom vydaní. Podľa informátorov denníka z prostredia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je to už takmer hotová záležitosť.

V metropole východu by mal tím SR absolvovať stretnutia základnej skupiny a v prípade prieniku medzi osem najlepších tímov šampionátu by sa presunul do Bratislavy. Slováci sa však do štvrťfinále dostali dosiaľ naposledy v roku 2013.

V neprospech Košíc hrá kapacita tamojšieho štadióna. Do Steel arény sa zmestí 8300 priaznivcov, bratislavský „zimák“ je určený pre 10 055 divákov.

Po skončení MS 2018 v Dánsku je v Bratislave na programe tlačová konferencia, na ktorej organizátori predstavia podujatie organizované na Slovensku. Základné informácie by však mali prezentovať už počas tohto týždňa na kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Kodani.

Prvý a dosiaľ jediný hokejový šampionát seniorov sa na Slovensku konal v roku 2011. Domáca reprezentácia vtedy všetky stretnutia odohrala v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #slovenskí hokejisti #Steel aréna #MS 2019 v hokeji