Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debut si užil. Otvorilo mi to oči, priznáva Hrenák

Výborná prvá. Katastrofálna druhá. Solídna tretia. Takto by sa stručne dali charakterizovať tretiny štvrtkového prípravného duelu slovenských hokejistov. Vo švédskom Norrköpingu trápili domáceho favorita iba 20 minút.

06.04.2018 12:30
Švédsko hokej Slovensko Hrenák Foto: ,
Dávid Hrenák inkasuje gól od Carla Klingberga.
debata

Najmä vinou nezvládnutej prostrednej časti – prehrali ju 0:5 – zverenci Craiga Ramsayho podľahli súperovi po tenisovom výsledku 3:6.

„Nemali sme sa nechať tak často vylučovať. Musíme hrať podobne ako v prvej či tretej tretine. Vtedy sme mali rýchlosť aj puk na hokejkách. V tíme máme dosť mladých hráčov, ktorí sa občas svojou neskúsenosťou dostali do náročných situácií,“ komentoval dianie na ľade kanadský kouč.

V rámci prvého duelu Euro Hockey Challenge dostali od Ramsayho šancu na reprezentačnú premiéru deviati nováčikovia, medzi nimi aj brankár Dávid Hrenák.

"Prvá aj tretia tretina boli dobré, ale zápas sa hrá 60 minút. Nemôžeme robiť chyby, aké sme predviedli v druhej časti. Debut v reprezentácii som si užil, aj keď som si premiéru predstavoval trochu inak. Musím viac pracovať, otvorilo mi to oči,“ vyhlásil 19-ročný brankár.

Do streleckej listiny sa zo Slovákov zapísali Juraj Valach, Martin Bakoš a Michel Miklík. Druhý menovaný pochválil brankára Hrenáka a sypal si popol na hlavu.

„Dávid pochytal viacero šancí, v druhej časti sme mu nepomohli. Chytil veľa vecí naviac, nemožno mu nič vyčítať. Nesmieme vypustiť žiadnu tretinu a najmä – musíme viac chcieť,“ dodal Bakoš.

Slováci zohrajú odvetu s „tre kronor“ v piatok o 18.30 h v Oskarshamne. Šancu v bránke by mal dostať Denis Godla.

Švédsky hokejista Patric Cehlin ohrozuje Dávida... Foto: TASR/AP, Stefan Jerrevang
Patric Cehlin, Dávid Hrenák Švédsky hokejista Patric Cehlin ohrozuje Dávida Hrenáka v slovenskej bránke.
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Euro Hockey Challenge #švédski hokejisti