Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mladíci sa pobijú o šancu. Proti Švédom

Ostrý začiatok prípravy. Omladina Craiga Ramsayho si už vo štvrtok o 18.00 v Norrköpingu zmeria sily s domácim výberom Švédska. O deň v rovnakom čase odohrajú oba tímy odvetu v Oskarshamne.

05.04.2018 06:00
hokej, zraz reprezentacie, Ramsay, Krivošík Foto: ,
Craig Ramsay a Filip Krivošík.
debata

Kanadský tréner slovenských hokejistov má v kádri osem nováčikov, vrátane štyroch, ktorí ešte na prelome rokov štartovali na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. V mužstve sú však aj viaceré ostrieľané mená – útočníci Hovorka, Miklík, Nagy, Kudrna, Bakoš či obrancovia Ďaloga s Valachom.

„Čaká nás veľmi kvalitný súper. Sme radi, že si proti nemu môžeme otestovať veľa nových hráčov. Po zápasoch si vyhodnotíme, ako to zvládli. Očakávam, že budú nabudení a ukážu veľké nasadenie. Prinesú novú energiu a uvidíme, ktorí z nich sú už pripravení na medzinárodný hokej,“ tvrdí generálny manažér Miroslav Šatan.

Už skôr avizoval, že najmä v prvých dvoch týždňoch prípravy (proti Švédom a Nemcom) dostanú veľký priestor mladší hráči. Súvisí to aj s faktom, že Slováci nemôžu na MS v Dánsku (4. až 20. mája v Kodani a Herningu) opustiť elitnú kategóriu. O rok sa totiž šampionát uskutoční na Slovensku.

Zraz a tréning hokejistov SR Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Craig Ramsay a Filip Krivošík.

„Vek nie je limit. Verím, že sa im bude dariť. Ak nie, nič sa nedeje – dostanú šancu neskôr. V ďalšom priebehu prípravy už musíme poskladať čo najlepšie mužstvo na šampionát. Ak budú mladí, šikovní chlapci stíhať a budú výrazní, budeme len radi a ostanú v mužstve. V širšom zábere máme 45 – 50 hráčov,“ vysvetľuje Šatan. Zaobísť sa musí bez Libora Hudáčka. Po vyšetrení problémového ramena definitívne vynechá prípravu i MS.

O účasť na šampionáte sa prišiel pobiť skúsený krídelník Michel Miklík. Hoci sa nedostal do výberu pre olympijské hry v Pjongčangu, nad pozvánkou do kempu nemusel premýšľať.

„S Košicami sme skončili v play off príliš skoro, každý z nás si rád sezónu predĺži. Pozvánka ma potešila. Vždy, keď ma zavolali do národného tímu, prišiel som. Čaká nás dlhá príprava, ale už som ju dvakrát zažil počas pôsobenia v bratislavskom Slovane. Tréningy sú krátke a intenzívne, dajú sa dobre zvládať,“ tvrdí 35-ročný vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Craig Ramsay. Foto: Pravda, Ivan Majerský
hokej, zraz reprezentacie, Ramsay Craig Ramsay.

Pozdáva sa mu omladený káder a teší sa na úvodné stretnutia so Švédskom.

„Je super, že sú tu mladí nádejní hráči, ktorí odohrali super sezónu. Dúfam, že im premiéra vyjde a predstavia sa v čo najlepšom svetle. Švédi sú veľmi silný súper a budú veľa korčuľovať. Na to sa musíme pripraviť. Náš cieľ je však jasný. Chceme vyhrať každý zápas, na ktorý nastúpime,“ avizuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #švédski hokejisti