Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja a MS v Dánsku? Len keď si všetci polámu ruky a nohy, smial sa Hudáček

Na majstrovstvách sveta síce chytať nebude, ale na prvom, neoficiálnom zraze sa napriek tomu ukázal. Ba šiel aj do bránky. A ak bude treba, príde i na budúci týždeň.

27.03.2018 18:00
debata
Július Hudáček na tréningu slovenských hokejistov. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Július Hudáček Július Hudáček na tréningu slovenských hokejistov.

Július Hudáček prišiel vypomôcť v situácii, keď brankári, s ktorými realizačný tím počíta pre svetový šampionát v Dánsku, ešte chytajú vo svojich kluboch.

„Pre mňa je to dobrá príležitosť potrénovať, zostať v kondičke a stretnúť sa s chlapcami. Môžem pomôcť národnému tímu, aj keď na šampionát nepôjdem. Generálny manažér Miroslav Šatan ma oslovil s ponukou, prijal som ju. Čím dlhšie má brankár možnosť byť na ľade, tým lepšie. Navyše, keby som nebol tu, musel by som ísť do Čerepovca. Toto je najlepšia alternatíva,“ vysvetľuje 29-ročný odchovanec Spišskej Novej Vsi.

Hokejisti začali prípravu na MS Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček na tréningu.

Existuje ešte šanca, že by sa opora ruského Čerepovca z KHL predsa len zúčastnila na MS?

„Len keď si všetci chlapci polámu ruky a nohy a nemal by kto ísť do bránky,“ reaguje s úsmevom a dodáva: „Normálne sme sa s Mirom Šatanom i Jánom Lašákom porozprávali. Všetci vieme, ako to so mnou vyzerá. Aj manželke som už sľúbil, že s ňou ostanem doma.“

Po oznámení nominácie na olympiádu do Pjongčangu bol veľmi sklamaný. Ťažko sa mu prehĺtalo, že sa nezmestil medzi brankársku trojicu a prednosť dostali Ján Laco, Branislav Konrád a Patrik Rybár.

„Jasné, že som bol sklamaný. Braňo aj Jano však chytali vynikajúco. Som rád, že máme na pozícii brankára takú veľkú konkurenciu. Sklamanie už asi pominulo. Po nominácii som sa plne sústreďoval už len na sezónu v Čerepovci, ktorá dopadla výborne. Postúpili sme do play off a tam potrápili aj silný Petrohrad. S nikým nemám žiaden problém. Všetko sme si vysvetlili,“ tvrdí.

Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček na tréningu. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Ján Laco, Július Hudáček Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček na tréningu.

V Čerepovci bol jasnou jednotkou, chytal veľa a dostal sa aj na prestížny Zápas hviezd. „Sezóna bola vynikajúca. Nechytal som v podstate len keď som bol chorý. V play off sme si s SKA dvakrát zahrali predĺženie. Fanúšikovia aj ľudia v klube boli spokojní,“ prezrádza.

Či sa v Bratislave ukáže aj na budúci týždeň a následne s mužstvom odcestuje aj na úvodné dva prípravné zápasy do Švédska (5. a 6. apríla), ešte nevie.

„Som tu tento týždeň a čo bude potom sa uvidí. Ak ma oslovia, asi prídem aj na budúci týždeň. Tréneri poznajú moju situáciu, budú si istotne chcieť preveriť brankárov, ktorí pôjdu na MS,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Július Hudáček