Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan a Lašák riešia brankársky rébus. Čakajú aj na vyjadrenie Haláka

Konrád sa zranil, Húska má študijné povinnosti, Rybár, Čiliak a Godla zas klubové. V úvode prípravy pred májovými majstrovstvami sveta v Dánsku tak má reprezentačný tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay k dispozícii skúsenú dvojicu Ján Laco, Július Hudáček.

27.03.2018 16:50 , aktualizované: 19:12
Ján Laco, Július Hudáček Foto: ,
Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček na tréningu.
debata (1)

Tréner brankárov Ján Lašák priznáva, že zložitú situáciu si ešte musí spolu s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom i kanadským odborníkom Ramsaym dobre premyslieť. Chcú byť totiž pripravení na ktorúkoľvek alternatívu a zároveň potrebujú schopných brankárov pre prvé prípravné zápasy, ktoré Slováci odohrajú už na budúci týždeň vo Švédsku.

„Máme piatich, šiestich adeptov do bránky, pričom Braňo (Konrád, pozn.) nám vypadol. Chceli sme vidieť Adama Húsku, ale má povinnosti na univerzite a nemôže prísť. Ostali nám dvaja mladí – Dávid Hrenák zažíva po juniorskom šampionáte fantastickú sezónu a aj Denis Godla má za sebou dobrý ročník, aj keď v play off teraz nechytá. V Česku máme Mareka Čiliaka a Paťa Rybára, ktorí si zaslúžia MS, ale ešte chytajú a možno na nich budeme čakať aj mesiac,“ vysvetľuje Lašák, ako sa veci majú.

Hokejisti začali prípravu na MS Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Ján Laco (vľavo) a Július Hudáček na tréningu.

Aj preto zavolali minimálne na prvý týždeň Laca a na výpomoc aj Hudáčka. „Nemôžeme si dovoliť len tak čakať. Stať sa totiž môže čokoľvek – brankári, s ktorými počítame, sa môžu trebárs zraniť. Nemohli by sme trebárs Janka Laca volať do tímu až o mesiac. Uvidíme, ako sa rozhodneme pre ďalší priebeh prípravy. Z mladých je Hrenák pripravený priletieť, ak ho budeme potrebovať. V slovenskom play off ešte chytá Valent a v zálohe je aj Tomek zo Žiliny,“ dopĺňa Lašák.

Rád by v tíme videl aj Jaroslava Haláka z NHL.

„Jaro je naša pomyselná jednotka. Islanders už nemajú šancu postúpiť do play off, budeme mu volať. Jeho kladné stanovisko by nám veľa vyriešilo, ale musíme si počkať na odpoveď. Tak či tak, ešte dva alebo tri týždne by sme ho k dispozícii nemali,“ pripomína.

Kouč Craig Ramsay na tréningu slovenských... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Craig Ramsay Kouč Craig Ramsay na tréningu slovenských hokejistov.

Aj Šatan priznáva, že situácia s brankármi je zložitá. „Máme veľa adeptov, ktorí by mohli zasiahnuť do MS. Viacerí však ešte majú klubové povinnosti. Musíme si to vyriešiť. Informácie ohľadom hráčov z NHL vám dám po skončení základnej časti,“ naznačuje Šatan. Zároveň prezradí, že okrem Konráda je už mimo hry pri tvorbe nominácie do Kodane aj Tybor, Kotvan a Baranka. Na utorňajšom tréningu sa objavil rekonvalescent Viedenský, ale na MS nepocestuje, prišiel len vypomôcť.

Tridsaťšesťročný Laco prišiel na úvod prípravy s tým, že tiež nevie, či sa predstaví aj na šampionáte.

„Absolvujem pár tréningov prvý týždeň a uvidíme, ako to vypáli. Všetko sa bude odvíjať od plánu trénerov. Ak by som však mal ísť na MS, musím absolvovať celú dlhú prípravu. Moja klubová sezóna totiž nebola ideálna a v závere som chytal veľmi málo,“ uznáva najužitočnejší hráč MS 2012.

Narodeninový darček pre Krivošíka

Spolu s brankármi Lacom a Hudáčkom absolvovali prvý tréning šiesti hráči – obrancovia Čajkovský, Trška, Sloboda, Bodák a útočníci Šoltés a Krivošík. Posledne menovaný útočník HPK Hämeenlinna oslávil práve v utorok svoje devätnáste narodeniny. „Je to pekný darček k narodeninám. Dúfam, že sa tu zdržím čo najdlhšie. Miroslav Šatan mi volal v pondelok doobeda, ako som na tom zdravotne a či mám záujem prísť. Jasné, že som neváhal. Pokúsim sa ukázať, čo je vo mne,“ prezradil Filip Krivošík. <pf>(mx)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji