Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechov po dobrom úvode zmietol kanadský valec. Proti USA sľubujú súboj na krv

Česká hokejová reprezentácia do 20 rokov síce viedla vo štvrtkovom semifinále na juniorských MS v americkom Buffale nad výberom Kanady 1:0, no potom favorit zabral naplno, vyhral 7:2 a postúpil do finále.

05.01.2018 12:52
Filip Zadina, Martin Nečas Foto: ,
Českí mladíci Filip Zadina (vľavo) a Martin Nečas sa snažia zastaviť kanadského útočníka Bretta Howdena.
debata (1)

Oba presné zásahy Čechov zaznamenal Filip Zadina, dvakrát prekonať výber Kanady sa cení. Mladý útočník však nemal po zápase dôvod na radosť.

„Prehrali sme, a to ma poriadne hnevá. V prvej tretine som mohol pridať ešte jeden gól, ale v presilovke mi puk preskočil hokejku. Urobili sme stupídne chyby a v oslabeniach dostávali góly. Toho sa musíme vyvarovať,“ povedal po súboji Zadina.

„Prvá tretina bola z našej strany úplne parádna. Ešte som nezažil, aby sme boli sme boli o toľko lepší od Kanady. Jej hráči sa hnevali a v tej chvíli vôbec nevedeli, ktorá bije. Z toho som bol nadšený. Potom sme ale dostali hlúpe góly pri našich oslabeniach a od druhej tretiny už to bolo jednoznačné,“ mrzelo obrancu Libora Hájka.

„Myslím si, že začiatok zápasu bol z našej strany veľmi slušný. Podľa mňa sme Kanadu aj zaskočili. Mali sme veľkú šancu zvýšiť na 2:0, ale bohužiaľ sme ju nepremenili. Na keby sa však nehrá. Súper si – podľa mňa až trochu lacno – chodil po naše fauly. Možno aj vlastnou nešikovnosťou sme im presilovky doslova ponúkli,“ vyhlásil kouč Filip Pešán a dodal:

„Kanada premenila všetky tri prvé presilovky, ktoré mala. V oslabeniach sme strácali veľa síl. Je to samozrejme veľmi zdrvujúce, keď z troch súperových presiloviek inkasujete tri góly. Potom sa rozbehol kanadský valec už naplno a pre nás to bolo veľmi ťažké.“

Z vysokej prehry sa Česi musia veľmi rýchlo otriasť, už v piatok o 22.00 h SEČ na nich čaká súboj o bronz proti domácim Američanom.

„O motivácii pred týmto súbojom sa nemusíme baviť. Urobíme maximum, aby sme zvíťazili. Maximum! Američania sú tiež frustrovaní zo semifinálovej prehry. Bude to súboj na krv a kto tomu dá viac, ten zvíťazí. Na ľade necháme aj život,“ sľubuje stále iba 18-ročný pardubický rodák Zadina.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #českí hokejisti do 20 rokov #MS v hokeji do 20 rokov