Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Útočníci proti silnej Kanade sklamali. Musíme byť odvážnejší, znie zo šatne

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov má za sebou prvú zaťažkávaciu skúšku na juniorských majstrovstvách sveta v americkom Buffale. V stredajšom súboji základnej A-skupiny v hale KeyBank Center podľahla rovesníkom z Kanady hladko 0:6.

28.12.2017 08:58
Samuel Buček, Cale Makar Foto: ,
Slovenský útočník Samuel Buček vo vzduchu po súboji s Kanaďanom Calom Makarom.
debata (1)

Zverenci trénera Ernesta doplatili na vylúčenia, keď až polovicu gólov inkasovali v početnej nevýhode.

"Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko, pretože sme hrali proti súperovi s veľkou silou. Najmä úvod sme si predstavovali inak, chceli sme čo najdlhšie držať bezgólový stav. Rýchly gól kanadských hráčov naštartoval, my sme sa celý čas len bránili. V druhej desaťminútovke prvej tretiny sme síce trochu zlepšili hru, ale v druhej časti kanadský tím ukázal svoju silu a vlastnú hru, veľmi ťažko sme na ňu odpovedali, uviedol Bokroš pre web SZĽH hockeyslovakia.sk a dodal:

"Najviac ma mrzí až šesť vylúčení, z ktorých sme dostali tri góly. To dosť ovplyvnilo psychiku oboch tímov. Aj keď sme sa potom snažili, bolo to málo. V tomto stretnutí najviac sklamala ofenzíva, pretože brankár Hrenák či obrancovia pracovali solídne na to, pod akým boli tlakom. Útočníci im až tak nepomáhali, nedostávali puky von z tretiny a v konečnom dôsledku smerom dopredu sme sa nedokázali presadiť.“

Zápas Kanada - Slovensko na MS do 20 rokov Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Kanaďan Jonah Gadjovich prekonáva Dávida...

Jeho tím má iba veľmi krátky čas na oddych. Vo štvrtok o 20.00 h miestneho času (2.00 h SEČ už v piatok ráno) absolvujú Slováci ďalšie náročné stretnutie, tentokrát proti domácim rovesníkom.

"Nebude problém v kondícii či odpočinku, opäť však nastúpime proti veľmi silnému tímu, obdobnému ako Kanada. Musíme sa vyvarovať chýb, ktoré sme spravili proti Kanade. Nesmieme sa nechať toľko vylučovať a menej strácať puky. Musíme byť odvážnejší. Vedeli sme, že prvé dva zápasy budú ťažké. Naše majstrovstvá budú dôležité v druhej časti základnej skupiny, teda proti Fínom a Dánom,“ myslí si Bokroš.

Podľa útočníka Miloša Romana mal slovenský výber v prvej tretine dosť dobrých momentov, ale aj veľa strát pukov na modrej čiare.

Slovenský útočník Peter Kundrik ohrozuje... Foto: SITA/AP, Mark Blinch
Peter Kundrik Slovenský útočník Peter Kundrik ohrozuje kanadského brankára Coltona Pointa.

"Kanaďania nás prečíslovali a hrali agresívne v útočnom pásme. Od druhej časti sme to trochu zlepšili, puky sme posielali hlboko do tretín a nestrácali ich na obrannej modrej čiare. Boli sme však nedisciplinovaní a Kanaďania to trestali. Smerom dopredu sa veľmi ťažko presadzovali, pretože nás súper napádal v piatich hráčoch. Musíme byť na to viac pripravení, pretože Američania budú hrať podobne,“ povedal autor jedného streleckého pokusu na brankára Coltona Pointa.

Až tri neúspešné pokusy mal iný útočník Miloš Kelemen. "V úvode sme boli zakríknutí, až v polovici prvej tretiny sme začali hrať. Škoda vylúčení, pretože šiesti hráči na trestnej lavici proti Kanade je veľmi veľa. Súper mal veľmi dobrý prechod stredného pásma a my sme ich nestíhali zachytávať. Oni prečíslenia vedia premieňať. Po krátkej pauze nás čakajú domáci, bude to minimálne rovnako náročný duel,“ poznamenal Kelemen.

Slovenská defenzíva bola počas celého súboja pod veľkým tlakom, svoje o tom viem obranca Michal Ivan – v stredu najvyťaženejší korčuliar v slovenskom družstve. "Prvých desať minút sme hrali trochu ustráchane a pozerali sa, čo urobí súper. Dostali sme prvý gól a až potom sme začali súpera viac napádať, hneď to bolo trochu vyrovnanejšie. Rozhodli presilovky Kanaďanov a ich prečíslenia,“ skonštatoval M. Ivan.

Vyjadrenia zo slovenskej kabíny po súboji Slovensko „20“ – Kanada „20“ priniesol Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS v hokeji do 20 rokov