Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci bojujú v skupine smrti. Atmosféra je vynikajúca, tvrdí ich kapitán

V prípravných zápasoch zanechali sympatický dojem. Následne im v Buffale pripravili tradičnú slovenskú štedrovečernú kapustnicu, rybu i zemiakový šalát, aby sa dobre naladili na hlavný chod. Ten ich čaká na ľade 19-tisícovej haly KeyBank Center.

27.12.2017 08:00
martin bodák, slovensko, rusko Foto: ,
Kapitánom mladých Slovákov bude Martin Bodák (vľavo).
debata

Slovenskí hokejisti majú pred sebou veľkú výzvu. Na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov im osud prihral do cesty veľmi silných súperov. V A-skupine si postupne zmerajú sily s Kanadou (v noci na štvrtok o 1.00), USA (v noci na piatok o 2.00), Fínskom (30. decembra o 22.00) a Dánskom (1. januára o 0.00).

V náročnej skupine nepatria medzi favoritov, no nechýba im odhodlanie pobiť sa o čo najlepšie výsledky a dobrú východiskovú pozíciu pred štvrťfinále, kam postúpia štyri tímy z každej skupiny.

A-skupinu možno pokojne nazvať skupinou smrti. Oba zámorské celky majú tradične najvyššie ambície a uspokojí ich len zlatá medaila. Obrovskú motiváciu uspieť majú aj Fíni, ktorí pred rokom zlyhali, nepostúpili zo skupiny a museli hrať o záchranu medzi elitou. Táto generácia však v roku 2016 získala na šampionáte hráčov do 18 rokov zlato, takže tiež patrí medzi favoritov turnaja.

Najdôležitejší zápas nás čaká na záver... Foto: SITA, Tomáš Somr
HOKEJ-TL: Trenèín - HK Orange 20 Najdôležitejší zápas nás čaká na záver skupinovej fázy, hoci bojovať budeme vo všetkých stretnutiach, tvrdí tréner Ernest Bokroš.

„Najdôležitejší zápas nás čaká na záver skupinovej fázy, hoci bojovať budeme vo všetkých stretnutiach. Realite sa však musíme pozerať priamo do očí. Čakajú nás najťažší možní súperi – Kanaďania, Američania a Fíni. To bude pre nás ozajstná previerka,“ upozorňuje tréner dvadsiatky Ernest Bokroš.

Jeho zverenci ho príjemne prekvapili v poslednom prípravnom stretnutí pred šampionátom. Jednému z favoritov turnaja Rusom podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch. „Začali sme koncentrovane, chalani dodržiavali systém, mali sme dobrý pohyb aj presné prihrávky. Súpera sme tým zaskočili. Išli sme do vedenia, čo chlapcom tiež pomohlo. Výsledok nás teší, ale mňa ešte viac výkon,“ vraví Bokroš.

Po súboji s Ruskom oznámil záverečnú nomináciu na šampionát, do ktorej sa nezmestili obrancovia Dušan Kmec, Andrej Leško a trojica útočníkov Niki Jaško, Patrik Marcinek a Vladimír Vybiral. Kapitánom tímu sa stal obranca Martin Bodák, ktorý sa predstaví už na svojich druhých juniorských MS.

„Všetci sa snažíme navzájom dobre vychádzať. Prvý rok bol pre mňa ťažší, teraz je to o čosi jednoduchšie. Atmosféra je vynikajúca a trochu nahrádza rodinnú atmosféru, aj keď tá, samozrejme, chýba,“ cituje Bodáka hockeyslovakia.sk

„Realizačný tím nám pripravil naozaj výborné zázemie a aj sviatočná večera bola presne ako na Slovensku. Som rád, že sa im to podarilo takto pripraviť a veľmi pekne im za to ďakujeme,“ doplnil spoluhráča útočník Miloš Roman, ktorý pred rokom tiež nechýbal v Bokrošovom výbere.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS v hokeji do 20 rokov