Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíkom chutila štedrá večera v Buffale. Nechýbala kapustnica

Údelom hokejových reprezentantov do 20 rokov v záverečnej príprave na majstrovstvá sveta sú vianočné sviatky mimo domova. Takto to funguje roky a výnimkou nie je ani nadchádzajúci šampionát v americkom Buffale (26. 12. 2017 - 5. 1. 2018).

26.12.2017 09:14
hokej 20 Foto: ,
Mladí Slováci aj tento rok majú v skupine aj USA.
debata (1)

Slovenský realizačný tím zvládol prípravu a servírovanie štedrovečerného menu aj v druhom najväčšom meste amerického štátu New York veľmi dobre.

"Snažili sme sa pre chlapcov pripraviť klasickú slovenskú štedrú večeru. Bola kapustnica, ryba, zemiakový šalát, makovníky, oblátky, cesnak… Skrátka všetko, čo k tomu patrí,“ referoval manažér tímu Roman Ulehla na webe hockeyslovakia.sk.

Personál hotela Hyatt Regency, v ktorom je slovenský tím spolu s ďalšími siedmimi výpravami ubytovaný, sa popasoval s výzvou pripraviť typicky slovenské jedlá statočne. "Všetko bolo chutné. Samozrejme, pomáhal nám aj náš team host, Slovák žijúci v Buffale, ktorý na všetkom nesie veľkú zásluhu. Personál hotela sa snažil všetko pripraviť tak, ako sme chceli,“ pokračoval Ulehla.

Pre manažéra slovenskej „dvadsiatky“ sú to už dvanáste majstrovstvá sveta do 20 rokov v rade. Veľmi dobre vie, aké to je stráviť sviatky pokoja mimo kruhu najbližších a súčasne aké náročné je napodobniť atmosféru Vianoc v kolektíve juniorskej reprezentácie.

„Každý rok sa o to snažíme najmä touto večerou či koledami, ktoré nám hrajú v pozadí. Je to ťažké, ale chceme, aby aspoň trošku sme chlapcom pripomenuli Slovensko,“ doplnil Ulehla.

Obranca Martin Bodák je na svojich druhých majstrovstvách sveta juniorov, a tak Vianoce v kolektíve „dvadsiatky“ po druhý raz. "Všetci sa snažíme navzájom dobre vychádzať. Prvý rok bol ťažší, teraz je to jednoduchšie. Atmosféra je vynikajúca a trochu nahrádza rodinnú atmosféru doma, aj keď tá, samozrejme, chýba,“ uviedol Bodák.

Ako kapitánovi slovenskej reprezentácie do 20 rokov mu dal realizačný tím pri štedrej večeri slovo, s čím 19-ročný obranca pôsobiaci v Kootenay Ice v kanadskej WHL príliš nerátal. "Bola to improvizácia, nečakal som, že ma tréneri takto oslovia. Ale som im za to vďačný. Hovoril som od srdca to, čo mi napadlo,“ prezradil s úsmevov odchovanec spišskonovoveského hokeja.

Rovnako druhé majstrovstvá seta do dvadsať rokov absolvuje tento rok aj útočník Miloš Roman. S údelom odlúčenia od rodiny počas vianočných sviatkov rátal prakticky od začiatku sezóny a to aj bez ohľadu na to, či by sa dostal do záverečnej nominácie na MS do 20 rokov.

"Minulý rok som si to viac uvedomoval, keďže som hral v Česku. Tento rok som od začiatku sezóny preč od rodiny a na Vianoce som sa ‚len‘ pripojil k tímu. Verím, že viac je smutno rodine,“ povedal Roman.

Osemnásťročný útočník Vancouveru Giants v kanadskej OHL si tiež pochutnal na štedrej večeri. "Realizačný tím nám pripravil naozaj výborné zázemie a aj večera bola presne ako na Slovensku. Veľmi pekne im za to ďakujem,“ nešetril chválou Roman na webe SZĽH. Podľa vlastných slov si najviac pochutnal na kapustnici a zemiakovom šaláte.

Tradičné chody, ktoré nesmú chýbať v jedálničku na Štedrý deň, nie sú ideálnou stravou pre športovcov. Obzvlášť, keď prvé vystúpenie slovenskej „dvadsiatky“ v Buffale sa už nezadržateľne blíži. „Ešte sú medzitým tri dni, takže nie je to tak blízko. Dovtedy to už nebudeme cítiť,“ odľahčene vravel Bodák, ktorého ešte doplnil Roman: "Máme ešte dva dni a rozhodne nás to neovplyvní.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS hokejistov do 20 rokov 2018