Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má Ramsayho dôveru. Tréner je rázny, no nekričí, tvrdí Čerešňák

Odohral všetkých osem stretnutí pod novým trénerom. Svoje miesto si vždy zastal. Reprezentačný obranca Peter Čerešňák (24) potvrdil aj na turnaji v Hamare, že sa na neho kouč Craig Ramsay môže spoľahnúť.

17.12.2017 20:49
Čerešňák Foto: ,
Peter Čerešňák si získal dôveru kouča Craiga Ramsayho.
debata

„S druhým miestom sme celkom spokojní, aj keď hra mohla byť lepšia. Nevyšlo nám síce všetko, ale naše vystúpenie splnilo účel. Je už len na trénerovi, koho si vyberie do konečnej nominácie na olympijské hry,“ tvrdí hokejista Plzne.

Ako sa vám pozdávali výkony na turnaji?

Rusi aj Nóri ukázali v niektorých častiach zápasov veľkú kvalitu a zavreli nás. Vtedy to bolo náročnejšie, ale mali sme na turnaji aj viaceré dobré momenty. Nebolo to síce dokonalé, na systéme ešte treba popracovať, ale bude sa to zlepšovať. Pozitívne je, že vždy, keď nám niektorá tretina nevyšla, sme na to správne zareagovali a podali výrazne zlepšený výkon. Začali sme sa viac hýbať a mali sme puk častejšie na hokejkách.

Vidieť na hre mužstva progres?

Každým striedaním sa to zlepšuje. Zvykáme si. No treba si uvedomiť, že každý z nás hrá v klube iným systémom, takže logicky chvíľu trvá, kým sa prispôsobíme zmene štýlu. Je to najmä otázka času.

Čo vám na hre tímu najviac chýbalo?

Na oboch turnajoch sa predstavilo výrazne pozmenené mužstvo, takže asi najviac bolo vidieť, že nám chýba zohratosť. To sa však zlepší, keď sa bude mužstvo pripravovať na olympiádu.

Zaslúži si niekto zo spoluhráčov pochvalu za výkony?

Brankári. Všetci traja nás podržali, chytalo skvelo. Nielen v Hamare, ale aj predtým na Nemeckom pohári. Tréneri budú mať náročnú úlohu, vybrať si z nich trojicu najlepších do Pjongčangu. Inak by som nevyzdvihol nikoho z chalanov, snažili sme sa hrať tímovo.

Hrali ste vo všetkých zápasoch pod Ramsaym. Čo to pre vás znamená z pohľadu budúcoročnej olympiády?

Na turnaji v Nórsku som pôvodne nemal hrať, ale pre zranenie vypadol Laci Romančík. Nominácia vždy poteší – či ste v pôvodnej, alebo vás povolajú až ako náhradníka. Som za miesto v tíme veľmi rád. Aká je moja pozícia, si však netrúfam povedať. Tréner nás individuálne nehodnotil, takže vôbec netuším, aké má úmysly.

Ako sa vám pozdáva tréner v rámci zápasov i tréningov?

>Pôsobí veľmi pozitívne, na každého urobí dobrý dojem. Aj keď sa vyskytnú horšie momenty, upozorní na ne, ale snaží sa to vždy otočiť na pozitívnu stránku, aby nás ešte viac vyburcoval. Kričať som ho ešte nepočul, ale vie byť rázny, ak si to situácia vyžaduje.

Ramsayho potešili brankári i charakter tímu

Dve víťazstvá (jedno po nájazdoch) a tesná prehra po predĺžení s favorizovanými Rusmi. Slovenskí hokejisti potvrdili na turnaji v Hamare, že nový herný systém trénera Craiga Ramsayho sa im stále viac dostáva do krvi.

V Nórsku obsadili po víťazstve 1:0 po samostatných nájazdoch nad domácim výberom druhú priečku, čím zopakovali svoje umiestnenie z novembrového Nemeckého pohára.

Rovnako ako pred mesiacom, aj v Hamare sa vo veľmi dobrom svetle ukázali brankári. Denis Godla, Július Hudáček i Branislav Konrád (vychytal nulu a Nóri ho neprekonali ani v nájazdoch) potvrdili, že Ramsay to bude mať pri výbere trojice pre olympijské hry nesmierne náročné.

Brankár SR Branislav Konrád zasahuje pred Nórom... Foto: SITA/AP, Fredrik Hagen
Konrád Nórsko Brankár SR Branislav Konrád zasahuje pred Nórom Andersom Bastiansenom.

„Som na mužstvo i hru, ktorú predvádzalo, hrdý. Znovu sme odohrali jednu zlú tretinu, prvá bola naozaj mizerná. Podržal nás však brankár Konrád, ktorý mal niekoľko veľmi dobrých zákrokov. Celé mužstvo potom zareagovalo tak, ako by správny tím mal. Chlapci mali víťaznú mentalitu a príkladne bojovali. Výkon po prvej tretine sa mi páčil,“ priznal kanadský kouč Slovákov.

Rozhodujúci nájazd premenil Andrej Kudrna, ktorý predtým strelil Francúzom dva góly.

„Pri nájazde som presne vedel, čo chcem urobiť. To isté sa mi podarilo nedávno aj v českej lige. Odohrali sme náročný a vyrovnaný zápas. Bolo to o jednom góle a napokon sa to natiahlo až do predĺženia. Som rád, že sme vyhrali, hoci až v nájazdoch,“ cituje útočníka Sparty hockeyslovakia.sk.

Kouč SR Craig Ramsay (v strede) a jeho... Foto: Reuters
Ramsay Hamar hokej Kouč SR Craig Ramsay (v strede) a jeho asistenti Ľubomír Višňovský a Vladimír Országh počas duelu s Francúzskom na turnaji v Hamare.

Tréner Ramsay vyzdvihol charakter mužstva, ktorý sa mu pozdával už v Augsburgu.

„Oba naše tímy na mňa urobili dobrý dojem. Viacerí chlapci sa zlepšili, vidieť, že si postupne zvykajú na môj štýl a môžem im dôverovať. Práve teraz staviame charakter tímu. Dvakrát sme v Hamare odohrali zlú tretinu, no vždy sme po nej dokázali správne zareagovať. Potešili ma aj výkony brankárov. V tomto smere máme naozaj z čoho vyberať,“ doplnil Ramsay.

Mužstvo pochválil aj generálny manažér Miroslav Šatan.

„Vyskúšali sme si ďalších chlapcov, mnohí ma príjemne prekvapili. Na olympiádu budeme vyberať mužstvo z novembrového i súčasného tímu. Pôjde o kombináciu, možno aj pol na pol. Presný termín, kedy oznámime nomináciu, ešte nemáme. Predpokladám, že to bude v polovici januára,“ naznačil.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Peter Čerešňák #Euro Ice Hockey Challenge 2017 #Craig Ramsay