Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovensku hrozí obrovská blamáž! Môže prísť o hokejové MS 2019

Slovensko môže prísť o organizáciu majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2019. Dôvodom je nutná rekonštrukcia zimného štadióna Ondreja Nepelu a s tým súvisiace výdavky, podľa odhadov treba na renováciu 5 miliónov eur.

24.11.2017 10:46
zimný štadión Ondreja Nepelu, ilustračná foto,... Foto: ,
Zimný štadión Ondreja Nepelu.
debata (70)

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút pre denník Nový časpovedal, že nevyhnutnosť opráv potvrdila aj delegácia z Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF): „Po návšteve spísali veci, ktoré treba opraviť. Ide napríklad o chladiaci systém, výmenu mantinelov a iných vecí, ktoré od šampionátu v máji 2011 už nespĺňajú stanovené kritériá.“

V prípade, že na nepodarí nájsť potrebné financie, Bratislave prípadne celému Slovensku reálne hrozí medzinárodná blamáž v podobe odobratia šampionátu. „Buď prídeme o komplet celé MS 2019, alebo Bratislavu, ako hlavné dejisko nahradí iná metropola. V okolí je Praha, Viedeň či Budapešť,“ dodal Kohút.

"Bol som informovaný o tom, v akom nevyhovujúcom stave sa v súčasnosti nachádza nie tak dávno otvorený Zimný štadión Ondreja Nepelu a že jeho rekonštrukcia by nás mohla stáť až neuveriteľných 5 mil. eur. Táto informácia bola pre nás šokujúca aj preto, že mesto ešte štadión spláca, pričom budúci rok vyplatí poslednú 6 miliónovú splátku za jeho prestavbu. Blížiace sa MS v hokeji 2019 bude hostiť Bratislava. Náležitá reprezentácia nášho mesta je preto určite dôležitá. Avšak skôr ako mesto pristúpi k financovaniu opráv, chceme najprv zistiť reálny stav veci,“ uviedol primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý podľa jeho slov už požiadal hlavného kontrolóra Bratislavy o kontrolu.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019