Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrali sme moderne. Takto ma hokej baví, vraví Bakoš

Meniny neoslávil na bielom koni, ale víťazným gólom v sobotu proti Nemecku. Martina Bakoša (27) trochu mrzela prehra s Rusmi, po ktorej obsadili slovenskí hokejisti druhú priečku, ale inak si výkony mužstva pochvaľoval. "Výborne nám zachytali brankári, všetci chalani sa snažili dodržiavať systém a vyšli nám aj presilovky," vymenoval pozitíva.

13.11.2017 08:00
Slovensko Bakoš Foto: ,
Martin Bakoš v súboji s Rusom Rušanom Rafikovom.
debata

Môžete byť napriek záverečnej prehre s Ruskom 2:4 spokojný s výkonmi mužstva?

Rozhodne sa nemáme za čo hanbiť. Len škoda, že sme v nedeľu prehrali. Neboli sme horší, držali sme sa s Rusmi, no dali o dva góly viac. Celkovo sme predvádzali dobrý hokej a máme sa od čoho odraziť. Samozrejme, je i čo zlepšovať.

Ako sa vám pozdáva systém trénera Craiga Ramsayho?

Podobný systém – na 80 až 90 percent – hráme aj v Liberci. Je to klasický moderný hokej. Mám to vžité a takto ma to veľmi baví. Ideme správnou cestou, len sa s tým musia ešte zžiť všetci chalani. Určite máme šancu na nejaký úspech.

Rusko - Slovensko (Nemecký pohár 2017) Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Marek Hecl v súboji s Rusom Kirilom Semjonovom.

Boli Rusi najlepší na turnaji?

Samozrejme, Rusi sú vždy silný súper. Hovorilo sa, že do Augsburgu poslali B-mužstvo, ale oni dokážu z KHL vyskladať aj tri takéto tímy… Boli veľmi silní na puku a hrali skrátka dobre. Mali sme dať o gól viac a mohli sme uspieť. Oni vedia súpera potrestať, keď nevyužije svoje šance.

Čo považujete za najväčšie plusy v hre slovenského tímu?

Podržali nás všetci traja brankári. Prvé dva zápasy sa Janko Laco aj Paťo Rybár veľkou mierou zaslúžili o víťazstvo, ale aj Marek Čiliak v nedeľu pochytal veľa šancí súpera. Potešilo ma aj to, ako sa všetci chalani snažili dodržiavať systém, verili mu a bojovali o šancu zahrať si na olympiáde. Klobúk dole pred všetkými. Ak si na naordinovaný štýl zvykneme, bude to super. V Liberci to prinieslo dve vynikajúce sezóny. Musíme len byť stopercentní vo všetkých detailoch.

Nemecko - Slovensko (0:3) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska zdolali Nemecko 3:0.

Darili sa vám aj presilovky. Využili ste štyri.

K tomu sa dá povedať to isté ako k celkovému hernému systému. Takto sa hrajú presilovky v modernom hokeji – jednoducho, rýchla strela a číhať okolo bránky. Prinieslo to úspech. Všetky góly padli po strelách a dorážkach. Preto sme boli úspešní, lebo sme sa tlačili tam, kde sme mali.

Vyšiel vám ostatný zápas za Liberec v Lige majstrov, v reprezentácii ste dali gól Nemcom. Náznak dobrej formy?

Dúfam, že to tak bude. Vždy som skromný a vďačný za každý gól. V Liberci som mal ťažké obdobie, vôbec mi to nelepilo. V posledných zápasoch to však už bolo lepšie, v Lige majstrov to tiež vyšlo a dobré to bolo aj na Nemeckom pohári. Som rád.

Neskúšali ste sa – pre šťastie – chytiť ruského útočníka Makejeva, ktorý dal štyri góly?

(smiech) Veru nie. Až v autobuse som sa dopočul, že nám dal jeden hráč všetky štyri góly. Bývajú aj také zápasy. Dlhodobo sa niečo také udržať nedá. Verím, že keď budeme hrať náš systém, tak sa nemusíme báť ani Rusov.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Martin Bakoš #Nemecký pohár 2017