Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko alebo Rusko? S našim systémom ich zdoláme, verí Bakoš

Dva zápasy, dve víťazstvá a iba jeden inkasovaný gól. Taká je doterajšia bilancia slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemeckom pohári 2017 v Augsburgu.

11.11.2017 22:26
Nemecko Slovensko Foto: ,
Radosť slovenských hokejistov po výhre nad Nemeckom.
debata

Pod vedením trénera Craiga Ramsayho síce neboli Slováci neboli v dueloch proti Američanom ani Nemcom dominantným tímom, ale dokázali v týchto súbojoch streliť päť gólov a v ťažkých situáciách pri tlaku súperov dobrým bránením a obetavými zákrokmi pomohli brankárom Jánovi Lacovi či Patrikovi Rybárovi.

„Dnes sme predviedli super výkon, od prvého do posledného hráča. Zvládli sme to vynikajúco takticky a brankár nás opäť raz podržal,“ povedal útočník Marcel Haščák po sobotňajšom víťaznom zápase proti domácim Nemcom (3:0).

Tridsaťročný popradský rodák sa v sobotu podieľal na úspechu Slovákov jedným presným zásahom, v reprezentácii sa mu podarilo skórovať po viac ako roku.

„Som rád, že som v reprezentácii opäť skóroval. Medzitým som snáď z každej pozície triafal do žŕdky, teraz to tam padlo. Hodil som to teda za hlavu a urobím všetko pre to, aby sa to rozbehlo,“ poznamenal Haščák.

Nemecko - Slovensko (0:3) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska zdolali Nemecko 3:0.

Prvý a zároveň víťazný gól v stretnutí zaznamenal meninový oslávenec Martin Bakoš, rovnako ako Haščák sa presadil v presilovke.

„Gól vždy poteší, v reprezentácii ešte viac. Je však jedno, komu tam padne, pretože hráme ako tím. Najviac ma teší triumf družstva,“ hovoril skromne odchovanec hokeja v Spišskej Novej Vsi.

Reprezentačný debut ako z veľkej knihy v mal sobotu brankár Patrik Rybár. Úspešne zasiahol pri všetkých 23 strelách výberu Nemecka a po súboji mu cenu pre najlepšieho hráča tímu SR v tomto súboji odovzdal Ján Lašák.

„Chytalo sa mi dobre, no občas mi tam niečo vypadlo. Verím, že to nabudúce bude ešte lepšie. Som rád, že sme zvíťazili a ja som k tomu prispel svojou troškou,“ povedal. Jeho výkon vyzdvihol v pozápasovom rozhovore aj kouč Craig Ramsay.

Už v nedeľu o 13.15 h odohrajú Slováci svoj posledný zápas na turnaji, ich súperom bude olympijský tím Ruska.

Rusi v sobotňajšom večernom zápase zdolalo USA 5:2. Súboj proti Slovensku tak bude priamym duelom o prvenstvo na turnaji.

„Bude to ťažký zápas, Rusi majú v tíme veľmi šikovných hráčov. Verím, že s týmto družstvom a naším systémom ich dokážeme potrápiť a možno aj zdolať,“ povedal Martin Bakoš.

Nemecký pohár 2017 – sobota:

Rusko olympionici – USA 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

  • Góly: 34. Jarullin (Prochorkin, Kagarlickij), 36. Naumenkov (A. Fiodorov, M. Karpov), 38. M. Karpov (Naumenkov, A. Fiodorov), 58. Michejev (Kagarlickij, Prochorkin), 60. Tichonov (Jeriomenko) – 1. Arcobello (Gunderson, Kolarik), 13. Kolarik (Arcobello, Stoa)

Nemecko – Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

  • Góly: 5. M. Bakoš (Marcel Haščák, Bubela), 48. Marcel Haščák (Bubela), 60. Čerešňák
1. Rusko 2 2 0 0 0 13:4 6
2. Slovensko 2 2 0 0 0 5:1 6
3. USA 2 0 0 0 2 3:7 0
4. Nemecko 2 0 0 0 2 2:11 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #slovenskí hokejisti #Nemecký pohár 2017